Formule 1

AlphaTauri wil terugkeer Daniel Ricciardo niet overhaasten te midden van bespiegelingen over coureur voor 2024

Uitgegeven door Bas Kaligis • 22 september 2023 18:02

SUZUKA - AlphaTauri heeft geen haast met de comeback van Daniel Ricciardo na een blessure, zeker niet omdat ze in Liam Lawson een stand-in hebben die punten scoort. Dat zegt Jonathan Eddolls, hoofd circuittechniek bij AlphaTauri.

nullDaniel Ricciardo Alpha Tauri F1


Ricciardo, terug op de grid bij het juniorteam van Red Bull in wat werd aangekondigd als een auditie voor het Red Bull-racestoeltje van Sergio Pérez, brak zijn hand bij een crash tijdens een vrije training voor de Grand Prix van Nederland.

Hij moest in een fractie van een seconde beslissen of hij Oscar Piastri of de muur zou raken. Hij koos voor het laatste, maar had niet genoeg tijd om zijn handen van het stuur te halen. Daaraan hield hij een gebroken bot in zijn linkerhand over.

Hij is sindsdien niet meer in actie geweest omdat de blessure een operatie vereiste. In Singapore was hij evenwel terug in de paddock. Hij nam daar een 'engineering'-rol op zich door AlphaTauri vanuit de pitstraat te helpen.

Die zondag scoorde zijn stand-in Lawson twee punten in diens derde Grand Prix. Hoewel Ricciardo niet aanwezig is in Japan en naar verluidt in Australië fysiotherapie volgt voor zijn geblesseerde hand, wordt er gesproken over zijn terugkeer in de auto tijdens de volgende race in Qatar.

Eddolls kon dat niet bevestigen en zei dat AlphaTauri zijn comeback niet wil overhaasten. "We hebben hem allemaal gezien in Singapore", zei Eddolls. "Hij zit nog steeds in die herstelfase. Hij heeft nog wat tijd voor dat herstel nodig, dus ik zou er geen tijdsbestek op plakken. Het gaat goed. Van onze kant en van zijn kant is er geen haast om hem te vroeg terug te keren. "

Eddolls onthulde dat Ricciardo nog wat tijd in de simulator zal doorbrengen voordat AlphaTauri een terugkeerdatum voor de Aussie vaststelt. Hem werd gevraagd of dat een 'conditietest' voor de Aussie zou kunnen zijn. " De uiteindelijke beslissing ligt bij hem, want hij weet beter dan wij hoe de pijn is en hoe het herstel verloopt. We leggen geen druk op hem, we hebben een pool van drie coureurs."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS