Formule 1

Alonso versus Ocon: Alpine F1 waakt ervoor dat er geen psychologische spelletjes gespeeld worden

Uitgegeven door Wim Boekel • 9 april 2021 07:01

Alain Prost denkt dat er tussen Esteban Ocon en Fernando Alonso een psychologisch spel kan ontstaan binnen het F1-team van Alpine. Toch gelooft de Fransman niet dat beiden erop uit zijn om een ander aan het wankelen te brengen. Het is een gevaar dat op de loer ligt. Beide coureurs hebben in het verleden immers al laten zien dat ze lastig kunnen zijn voor andere teamgenoten.

Fernando Alonso Alpine F1


“Een coureur die niet stabiel wordt, is niet normaal”, aldus Prost tegenover Le Figaro. “Wat wel normaal is, daarentegen, is dat er een psychologisch spel wordt opgezet. Er is altijd een coureur die de bovenliggende partij wordt. Het is gebruikelijker wat Esteban vorig jaar met Daniel ervaarde, dan is het meer gecompliceerd. Dus is het belangrijk dat coureurs goed samenwerken en dat er geen gevaarlijke spelletjes gespeeld worden.”

“Het wordt een lang seizoen en deze Covid-jaren zijn ook gecompliceerd om te managen. Het is niet leuk, opgesloten te zijn in bubbels met ongelofelijke restricties. De dynamiek en sfeer van een team zijn extreem belangrijk voor prestaties. Dus moet je erg waakzaam zijn dat die niet minder worden. Dat geldt vooral en als eerste onder de coureurs."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS