Formule 1

Alonso verlangt dat Renault 2022-bolide al op 1 januari in de windtunnel heeft

Uitgegeven door Luke Merkx • 20 november 2020 17:42 • Print artikel

Ondanks een afwezigheid van twee jaar in de Formule 1, is Fernando Alonso nog altijd even gedreven. Marcin Budkowski, uitvoerend directeur bij Renault, meldt dat de Spanjaard heeft gevraagd om het ontwerp van de 2022-bolide al op 1 januari (2021) in de windtunnel te kunnen testen, zo blijkt uit een artikel van Crash.net. Dit is de eerst mogelijke datum, gezien de strenge regelgeving met betrekking tot testen in de Formule 1.

Fernando Alonso.


Tweevoudig wereldkampioen Alonso tekende eerder dit jaar een tweejarige deal bij het Renault-team, dat volgend jaar verder zal gaan als Alpine F1. "Hij stelt je allerlei vragen", vertelt Budkowski. "Toen we in de windtunnel waren, vroeg Fernando: "Dus het is echt niet mogelijk de 2022-auto al te testen?" Ik zei nee – dat is niet mogelijk in verband met de regelgeving, waarop Fernando vroeg wat het eerst toegestane moment is om de auto te testen. Ik legde hem uit dat dat 1 januari is." Budkowski is gefascineerd door de betrokkenheid en motivatie van de voormalig wereldkampioen. "Op 1 januari gaan we testen, ik zal zorgen dat ik erbij ben om te helpen was het antwoord dat ik van Fernando terugkreeg. Zijn motivatie is enorm."

Druk testprogramma
Alonso neemt dit seizoen deel aan een druk testprogramma. Vorige maand testte de Spanjaard de 2020-bolide van Renault tijdens een filmdag in Barcelona en zowel afgelopen weekend als enkele weken geleden heeft hij op de circuits van Bahrein en Abu Dhabi de R.S.18 mogen testen. "Fernando heeft al twee jaar niet in een F1-auto gereden en de auto’s zijn enorm snel. Het kost tijd om terug in het ritme komen en daarom wil hij wil zo veel mogelijk testdagen voltooien om gewend te raken aan het team, de systemen, de procedures en allerlei andere dingen. Iedere kans die hij krijgt om in de auto te stappen, pakt hij met twee handen aan."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS