Formule 1

Alle hoop gevestigd op duo Verstappen - Pérez, maar...: "Lastig om na één test in de buurt van Max te zitten"

Uitgegeven door Bart • 18 februari 2021 16:08 • Print artikel

De wintertest van dit jaar is met drie dagen extreem kort. De teams zullen in de korte periode in Bahrein alles uit de kast halen om nieuwe zaken en onderdelen uit te proberen. Nieuwe coureurs of coureurs die zijn overgestapt naar een ander Formule 1-team hadden liever wat meer tijd gekregen. Zo ook Sergio Pérez, van de Mexicaan wordt immers veel verwacht. Hij is ervaren, maar heeft nog niet in de Red Bull gereden.

Sergio Perez


Volgens teambaas Christian Horner wordt het voor Perez lastig om meteen op het niveau van Max Verstappen te zitten. "Met slechts één test zal Sergio nog niet meteen op de juiste snelheid zitten", aldus de Brit in een interview met Autosport Magazine.

"Hij moet profiteren van zijn ervaring en we verwachten natuurlijk dat hij dicht achter Max zal zitten. Het moet vergelijkbaar worden met de periode van Daniel Ricciardo en Max. Zij zaten drie jaar lang dicht bij elkaar in de buurt. Hopelijk kan Sergio een belangrijke rol spelen om beide auto's dichtbij Mercedes te krijgen."Ben jij al gratis lid van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS