Formule 1

Alfa Romeo's ondertekening van Guanyu Zhou is om Formule 1 te helpen doorbreken op de Chinese markt

Uitgegeven door Peter Vader • 4 januari 2022 08:04

"Het zal een aardverschuiving kunnen veroorzaken, een dreun voor het huidige systeem. We moeten het als een kans voor iedereen zien. We doen er alles aan om op dit gebied te verbeteren", zei Frederic Vasseur. Alfa Romeo heeft aangekondigd dat Guanyu Zhou zich bij hun geheel nieuwe coureurs line-up zal aansluiten, na het vertrek van Antonio Giovinazzi en Kimi Räikkönen. Guanyu Zhou voegde zich eind 2021 bij Valtteri Bottas en wordt de eerste Chinese coureur ooit die in de Formule 1 racet.

Guanyu_Zhou_F1_Alfa_Romeo_2022


Veel potentieel
De Formule 1 heeft de afgelopen decennia geprobeerd door te breken op de Chinese markt, met een bevolking van 1,4 miljard mensen is daar nog veel te veroveren. De introductie van de Grand Prix van Shanghai was één van de stappen van de Formule 1 om de interesse van het Chinese volk te wekken. Door de aanwezigheid van een Chinese coureur in de Formule 1 zal de interesse van het Chinese volk automatisch worden vergroot, met veel sponsors die Zhou zullen volgen in de sport.

Ambitieus en moeilijk
Alpha Romeo-teambaas Fred Vasseur vindt dat de F1 goed gebruik moet maken van hun nieuwste aanwinst. Gevraagd door GPFans of de aanvankelijke interesse van sponsors afkomstig was van Europese of Chinese bedrijven, zei hij: "Weet je, het eerste gevoel is dat oké, ik ga de Chinese markt op, maar ik denk dat het behoorlijk ambitieus is en best moeilijk is. Desondanks hebben we de dag na de aankondiging al contact gehad, voornamelijk met Europese bedrijven die de Chinese markt op willen.”

Enorme kans
“Ik doe het werk niet voor de F1 of voor de andere teams. Ik denk ook dat het een enorme kans voor de F1 zal betekenen voor elk afzonderlijk team, dat het een enorme impact zal hebben. Dat de interesse zal exploderen. Het zal een aardverschuiving betekenen voor het systeem. We moeten het zien als een kans voor iedereen. We doen er alles aan om ons op dit gebied te verbeteren”, aldus Frederic Vasseur in een bericht van PrimeSportNews, die vervolgt: “Maar we moeten één misverstand vermijden, het uiteindelijke doel is altijd de prestatie en niet de exposure!"

Bekijk de bijna 13 minuten durende video van Aldas met titel: "Is Guanyu Zhou More than Just a ‘Pay Driver’?" :



Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS