Formule 1

Alfa Romeo verlengt contract met Sauber: "Racen en prestaties zijn het hart van het Alfa Romeo DNA"

Uitgegeven door Wim Boekel • 29 oktober 2020 09:17 • Print artikel

Alfa Romeo verlengt de samenwerking met het Sauber F1 Team. Daardoor gaat het team uit Hinwill ook in 2021 onder de naam Alfa Romeo Racing verder. “De extensie van onze relatie met Alfa Romeo is een waar statement van de intentie van beide partijen”, aldus teambaas Frédéric Vasseur. “In Sauber heeft Alfa Romeo een toegewijde, prestatie gedreven partner gevonden waaraan zij hun merk kunnen toevertrouwen: we zijn vereerd om hun erfgoed te dragen en successen uit het verleden van Alfa Romeo in onze naam.”

Alfa Romeo F1 Sauber

“Beide partijen hebben altijd de intentie gehad om op lange termijn de vruchten te plukken van deze relatie. We hebben wat solide funderingen gelegd in de afgelopen drie seizoenen en we streven er naar om de vruchten van dit werk in 2021 en daarna te plukken.”

Michael Manley, CEO van Fiat Chrysler Automobiles, benadrukt dat racen bij Alfa Romeo past. “Racen en prestaties zijn het hart van het Alfa Romeo DNA”, aldus Manley. “Het merk werd praktisch geboren op het circuit en vandaag de dag gaan we door om deel te nemen op het meest technologisch geavanceerde niveau van de motorsport. Het parnterschap met de Sauber Groep stelt ons ook in staat om de klanten te laten profiteren van de exclusieve race know-how, zoals het geval is met de geheel nieuwe Giulia GTA en GTAm, welke de technische input heeft van Sauber Engineering als het gaat om geavanceerde aerodynamica.”

De line-up voor 2021 moet nog bevestigd worden door het F1-team. De verwachting is dat Kimi Raikkonen en Antonio Giovinazzi bij de Formule 1-renstal blijven.

RaceXpress Youtube

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS