Formule 1

Alfa Romeo kiest talent boven sponsorgeld: "30 miljoen via Guanyu Zhou is bullshit"

Uitgegeven door Bart • 23 september 2021 06:35

In het geruchtencircuit zingt de naam van Guanyu Zhou rond als grootste kanshebber voor het tweede stoeltje bij Alfa Romeo. De Chinees zou zelfs al getekend hebben, maar mist nog punten op zijn superlicentie. Via sponsoren zou Zhou 30 miljoen dollar inbrengen, maar teambaas Frederic Vasseur verwijst dat bericht naar het rijk der fabelen.

Guanyu Zhou


Er zijn al veel namen de revue gepasseerd om teamgenoot van Valtteri Bottas te worden. Naast Zhou zijn dat Oscar Piastri, Robert Shwartzman, Callum Ilott, Mick Schumacher, Antonio Giovinazzi en Nyck de Vries. Zhou zou de eerste Chinese Formule 1-coureur kunnen worden, maar brengt volgens Vasseur zeker geen 30 miljoen dollar mee. "30 miljoen is pure speculatie en complete bullshit", aldus de teambaas in een reactie aan GP Fans.

"Ik word vaak gevraagd naar namen en naar de jongens in de top van de Formule 2 kijken we zeker. Piastri doet het fantastisch, maar Zhou staat tweede en presteert ook goed. Als je naar de laatste jaren kijkt, doen alle jongens uit de Formule 2 het goed in de Formule 1. Zhou is dus een optie, maar zeker niet de enige."

"Momenteel hebben we Antonio al in huis. Hij kent het team en doet het gewoon goed. In Zandvoort en Monza heeft hij geweldig gekwalificeerd. Ik vind echt dat hij een stap gemaakt heeft. We nemen nog even de tijd voordat we de naam van de tweede coureur bekendmaken. Het belangrijkste voor mij is de prestatie van het team. Natuurlijk moet je ook naar het budget kijken, maar we kiezen eerst voor talent en daarna pas voor het geld."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS