Formule 1

Alfa Romeo gecharmeerd van Nico Hülkenberg: "De perceptie van Nico in de paddock is fout"

Uitgegeven door Wim Boekel • 15 augustus 2020 06:07

Nico Hülkenberg zegt met twee teams contact te hebben om volgend jaar terug te keren in de Formule 1. Een van die opties lijkt Alfa Romeo Racing te zijn, waarvan het gerucht gaat dat Kimi Räikkönen mogelijk volgend jaar stopt. Teambaas Frederic Vasseur is gecharmeerd van de Duitser, maar over contractonderhandelingen wil hij het nog niet hebben.

Nico Hülkenberg

“Ik moet met mijn aandeelhouders het punt bespreken en weten wat Kimi wil doen”, zei Vasseur over de komst van Hulkenberg in de podcast ‘Beyond the Grid’. “En ik wil het team op dit moment niet verstoren. Het zou het slechtste scenario zijn om deze discussie nu te voeren. We moeten ons herstellen, omdat ik attractief wil zijn voor coureurs en ik ben er niet zeker vanaf of we iemand kunnen overtuigen als we met ons zelf stoeien. We moeten eerst herstellen en dan coureurs overtuigen om zich bij ons te voegen.”

De Fransman werkte in het verleden al nauw samen met Hulkenberg in de lagere klassen van de autosport. “De perceptie van Nico in de paddock is, denk ik, fout”, aldus de teambaas. “Ik denk dat hij een van de meest getalenteerde coureurs is op de grid. Ik ken hem erg goed. Hij racete twee of drie seizoenen op rij voor mij. Wanneer je wint is het makkelijk. Wanneer je een seizoen hebt waar je vanaf poles start, wint en je makkelijk kampioen wordt, dan doe je je werk goed. Maar wanneer je het seizoen achteraan start met problemen en je stap-voor-stap moet herstellen, om het team gemotiveerd te houden, om de jongens in dezelfde richting te laten blijven pushen en soms zelfs sterker dan je baas, wanneer hij wat radeloos is, denk dat deze jongen een echte leider is. En Nico deed dat!”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS