Formule 1

Alfa Romeo denkt dat nieuwe aanwinst hun eigen Max Verstappen kan zijn...

Uitgegeven door Peter Vader • 23 januari 2022 09:00

Alfa Romeo gelooft dat ze hun eigen Max Verstappen hebben vastgelegd in de vorm van Guanyu Zhou. Het Italiaanse team contracteerde de 22-jarige samen met Valtteri Bottas, om daarmee Antonio Giovinazzi en de gepensioneerde Kimi Räikkönen te vervangen. De F1-rookie is de eerste Chinese coureur die de sport betreedt en wil graag een goede indruk maken.

Guanyu_Zhou_F1_Alfa_Romeo_2022


Hij eindigde als derde in het F2-kampioenschap van 2021, met vier overwinningen, één pole en negen podiumplaatsen. Ondanks dat hij zijn debuut F1-seizoen ingaat waar enkele stevige uitdagers hem wachten, heeft Alfa Romeo-teambaas Frederic Vasseur hoge verwachtingen van het jonge wonderkind, maar zal hij geen druk op hem uitoefenen. "We weten dat F1 een uitdaging is", zei Vasseur tegen RacingNews365. "Ook vooral vanwege het feit dat we een nieuwe auto hebben, hebben we geen uitgebreide tests gedaan..., maximaal drie dagen testen per coureur. Maar ik denk dat hij een slimme kerel is. Hij heeft in ieder geval een goede aanpak."

Alfa_Romeo_F1

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS