Formule 1

Alfa Romeo F1-teambaas Vasseur: "Het risico was te groot om nu voor Theo Pourchaire te kiezen"

Uitgegeven door Bart • 17 januari 2022 06:10 • Print artikel

Theo Pourchaire was dichtbij een stap naar de Formule 1, maar de pas 18-jarige Fransman zag het laatste vrije stoeltje voor 2022 naar Guanyu Zhou gaan. Alfa Romeo koos voor de eerste Chinees ooit in de F1, maar volgens teambaas Frederic Vasseur behoorde Pourchaire ook zeker tot de mogelijkheden.

Theo Pourchaire


Pourchaire was in 2021 de jongste racewinnaar ooit in de Formule 2. In de eindstand eindigde de coureur van ART Grand Prix op de vijfde plaats. Nu Zhou is vastgelegd, heeft Vasseur op de website van de F1 uitgelegd waarom hij niet voor Pourchaire is gegaan.

"Theo heeft in Monaco gewonnen, maar een F1-auto is zo complex en we hebben maar zes testdagen voor het seizoen. In mijn ogen is het risico dan te groot om nu voor hem te kiezen. Er komt te veel bij kijken als hij nu de stap zou hebben gemaakt. Het is veel beter om nog een jaar in de Formule 2 te blijven en daar voor de titel te vechten."

Vasseur vervolgt: "Hij heeft een fantastisch debuutseizoen in de F2 gehad, maar we moeten niet vergeten dat hij 18 maanden geleden nog in de Formule 4 reed. De stap van alleen de Formule 4 naar de Formule 3 is al heel groot."

Theo Pourchaire zal in 2022 wel nauwer betrokken worden bij het team van Alfa Romeo. Hij zal vaker in een eerste vrije training te zien zijn. "Theo zal zeker in een VT1 te zien zijn en zal ook extra testdagen krijgen. Daarmee willen we hem voorbereiden op de toekomst. Het belangrijkste is dat hij de titel in de Formule 2 wint. Dat is veel belangrijker dan je voorbereiden op iets wat wellicht in de toekomst gaat gebeuren."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS