Formule 1

Alfa Romeo F1-piloot Antonio Giovinazzi: "Simracen is zeer belangrijk als mentale training! Het helpt om..."

Uitgegeven door Bart • 1 juni 2020 14:35 • Print artikel

Antonio Giovinazzi reed in 2019 zijn eerste volledige seizoen in de Formule 1. Na eerder al twee races voor Sauber gereden te hebben, kreeg de 26-jarige Italiaan een kans bij Alfa Romeo. Giovinazzi had een lastig eerste half jaar en finishte in de WK-stand achter zijn ervaren teamgenoot Kimi Raikkonen, maar kende een sterker einde van het seizoen.

Antonio Giovinazzi


Die lijn had Giovinazzi graag doorgetrokken, maar het coronavirus houdt dat tot begin juli tegen. In de laatste maanden heeft de Alfa Romeo-coureur veel tijd in de simulator doorgebracht en hij benadert het simracen erg serieus. "De simulator bij mij thuis is momenteel erg belangrijk, al kun je hem niet vergelijken met de simulator in de fabriek", zegt Giovinazzi in een interview met Motorsport. "Maar het is zeer belangrijk als mentale training. Het helpt om gefocust te blijven in een lange periode zonder actie op het circuit."

Voor zijn tijd bij Alfa Romeo was Giovinazzi twee jaar simulatorcoureur bij Ferrari. "In de simulator kun je de auto echt voelen. Daardoor kun je de juiste feedback geven dat het team voor een bepaalde race nodig heeft."

"De laatste drie maanden ben ik veel met het mentale aspect van de sport bezig", vertelt Giovinazzi. "Samen met mijn trainer heb ik veel aan mijn mentaliteit gewerkt. Ik probeer bijvoorbeeld de stress beter onder controle te krijgen. Als coureur moet je in staat zijn om meer dan twintig races per jaar te rijden. Daarom is het belangrijk om fysiek en mentaal sterk te zijn."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS