Formule 1

Alfa Romeo F1: "Niet de meest comfortabele positie voor Nyck de Vries"

Uitgegeven door Wim Boekel • 16 september 2021 10:26 • Print artikel

Nyck de Vries leek op weg naar een stoeltje bij Williams, toch moest de Nederlandse coureur toezien dat Alex Albon het stoeltje ondanks zijn Red Bull-links kreeg. Met de bevestiging door Aston Martin dat zij doorgaan met de huidige line-up van Sebastian Vettel en Lance Stroll in 2022, ligt alleen de weg nog open bij Alfa Romeo Racing voor De Vries. Teambaas Frédéric Vasseur onderkent dat de situatie voor Nyck niet ideaal is.

Nyck de Vries Formula 1

“Het is zeker niet de meeste comfortabele positie voor Nyck”, reageert Vasseur tegen het Amerikaanse Motorsport. In de kartsport en daarop volgende single-seater klassen won De Vries veel titels. “Nyck heeft erg goed werk verricht in de opstapklassen. Natuurlijk door het winnen van het Formule 2-kampioenschap met ART en dit jaar heeft hij de Formule E-titel er aan toegevoegd. Hij maakte ook vorig jaar in Abu Dhabi een goede indruk bij ons, toen hij toestemming kreeg om voor de eerste keer in een F1-auto te stappen. Ik ken Nyck ook persoonlijk erg goed, omdat hij een aantal jaren voor ART reed.”

Naast de Nederlander wordt ook Guanya Zhou gezien als een potentiële kanshebber. De Chinees neemt een goed gevulde zak geld mee. in de wandelgangen wordt gesproken over 30 miljoen. Toch wil de Fransman afwachten hoe het F2-seizoen zich ontpopt. “We willen als eerste ook goed kijken naar de opstapklassen. De eerste vier weekenden waren wat raar en rommelig, maar gedurende de weken in Monza en Sochi moeten we een beter beeld krijgen. Daarna, aan het einde van september nemen we een beslissing.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS