Formule 1

Alexander Albon aan de slag bij Williams: "Goede dag in de simulator gehad"

Uitgegeven door Frank Korsel • 19 januari 2022 19:03 • Print artikel

Alexander Albon maakt de overstap van Red Bull Racing naar het team van Williams. De Thaise Brit, die vorig seizoen reserve-coureur was voor Red Bull en veel simulatorwerk deed voor de RB16B van Max Verstappen en Sergio Perez en bovendien uitkwam in de DTM is blij met zijn nieuwe werkplek.

Albon was afgelopen seizoen ook van de partij in Assen

De eerste werkdag van Albon bij Williams zit er alweer op, maar zijn eerste dag verliep anders dan dat hij had verwacht. De strenge coronamaatregelen in Engeland zorgen ervoor dat de Williams fabriek niet op de volle 100% kan draaien. De oud Red Bull-coureur heeft dus flink minder mensen gezien dan verwacht.

Albon was afgelopen week samen met zijn vriendin en zijn coach in Los Angeles. Hij was daar bezig met een trainingskamp en werd door zijn performance-coach aardig op de proef gesteld. Alex is zich inmiddels al flink aan het voorbereiden op de fabriek. Op de website van Williams laat de Brit weten dat hij het fijn vind om het team na lange tijd weer te zien. “Ik heb een paar keer gedag gezegd in de paddock, maar dit was de eerste keer dat ik het team in hun eigen werkomgeving bezocht."

Het was geen rustig dagje voor de 25-jarige, hij moest meteen aan de bak: "Het is duidelijk dat we momenteel in rare tijden verkeren, dus het is stiller dan normaal, maar ik heb goede dag in de simulator gehad."

Albon was bezig aan zijn debuutseizoen bij Toro Rosso toen hij halverwege het seizoen in 2019, na twaalf races, werd gepromoveerd naar het team van Red Bull. Gedurende anderhalf seizoen moest hij zichzelf zien te bewijzen tegenover Max Verstappen.

Het Oostenrijkse team was niet helemaal onder de indruk van zijn prestaties, er werd aan eind 2020 besloten om het contract met Albon niet te verlengen. Hij werd gedegradeerd tot reserve-coureur, daarnaast kwam de goedlachse coureur uit in de DTM voor het team van AF-Corse. Na een jaar afwezig te zijn geweest op de Formule 1-grid is de Thaise Brit terug in de top van de autosport.Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1, autosport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS