Formule 1

Alexander Albon geeft het nog niet op: "We zullen de strijd voor P7 tot het einde voortzetten"

Uitgegeven door Pascal Wekema • 20 november 2023 14:04

Alexander Albon heeft tijdens de Grand Prix in gokstad Las Vegas geen punten kunnen pakken voor het team van Williams. Na een geweldige zaterdag voor het team, waar Albon de vijfde tijd klokte en zijn teamgenoot Logan Sargeant direct achter hem stond op plaats zes, zakten beiden coureurs door het ijs tijdens de wedstrijd. Albon kwam niet verder dan de twaalfde plaats. Geen punten dus voor Williams die nog volop in strijd is om de zevende plaats bij de constructeurs.

Alexander Albon

"Ik had behoorlijk last van graining. Het was moeilijk voor ons en de Safety Car hielp niet omdat veel mensen een gratis pitstop kregen", zei Albon die met een speciale livery op zijn Williams reed. Het is een van die races die we later moeten beoordelen, omdat ik dacht dat we het redelijk goed deden, maar na de Safety Car midden in de wedstrijd racete ik tegen iedereen op mijn oude banden. Ik kon zo ongeveer mijn eigen race managen, maar ik moest wat meer pushen en daardoor ontstond een cyclus die moeilijk te managen is.'

"Er zijn een aantal positieve punten te halen uit dit weekend, dus het is niet alleen maar slecht, maar uiteraard is het wel een beetje frustrerend om zonder punten weg te lopen. We zullen deze strijd voor P7 tot het einde voortzetten", zei Alexander Albon na afloop van de wedstrijd in Las Vegas, Nevada.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS