Formule 1

Alexander Albon blij met P5 op de grid, maar verwacht zware race door graining: “Anderhalve seconde langzamer”

Uitgegeven door Frank Korsel • 18 november 2023 14:02

LAS VEGAS – Williams heeft een meesterlijke kwalificatie achter de rug. Alexander Albon reed in de kwalificatie voor de Grand Prix van Las Vegas naar de zesde positie. Door een straf van Carlos Sainz mag de Williams-coureur de vijftig ronde tellende Grand Prix vanaf de vijfde positie starten. Teamgenoot Logan Sargeant start pal achter hem. Albon verwacht niet dat het makkelijk wordt, maar hoopt op het beste.

Alexander Albon Williams

“We hebben het vandaag heel goed gedaan. We wisten dat deze baan bij ons zou passen, maar het is altijd een beetje eng om binnen te komen als er een beetje hype en druk is, dus ik ben erg blij met hoe dat ging. Ik heb het hele weekend met de remmen geworsteld en na mijn vrije tijd in VT3 moest ik mijn zelfvertrouwen een beetje herstellen. Ik wil het team ook nogmaals bedanken voor hun harde werk om de auto klaar te maken voor de kwalificatie.”

“Zondag zal alles in het teken staan van de graining, waarbij auto's die daar last van hebben waarschijnlijk anderhalve seconde langzamer gaan en kwetsbaar zijn voor inhaalacties. Vrijdag hadden we wat graining, maar we hebben een aantal wijzigingen in de opstelling aangebracht die dit hopelijk moeten helpen verzachten. Ik ben uiteraard ook blij voor Logan, dus om vanwege straffen vanaf P5 en P6 te kunnen starten, moeten we het morgen gewoon afmaken.”

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS