Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Alex Zanardi ondergaat derde operatie: "De fracturen waren complex"

Uitgegeven door Wim Boekel • 7 juli 2020 08:48 • Print artikel

Voormalig F1-coureur Alex Zanardi heeft na zijn zware ongeluk met zijn handbike, voor de derde keer een operatie ondergaan. De Italiaan werd enkele weken gelden na een crash overgebracht naar het ziekenhuis Santa Maria alle Scotte in Siena, toen hij tijdens een wedstrijd met zijn handbike de bocht uitvloog en een vrachtwagen raakte. De coureur ligt nog steeds in een kunstmatige coma. In het laatste medische bulletin is bevestigd dat de coureur een operatie van vijf uur onderging, die gericht was op de gezichtsreconstructie, wat ook een deel van het revalidatieplan is.

Forza Alex, Alex Zanardi

“De patiënt heeft een nieuwe operatie ondergaan, die uitgevoerd is door professionals van de maxillofaciale (MFP) en neurochirurgie. Deze operatie was op het gezichtsvermogen en de stabilisatie van de door het trauma getroffen gebieden”, valt te lezen in het statement.

“De fracturen waren complex”, legt professor Paolo Gennaro, directeur van de afdeling maxillofaciale chirurgie, uit. “Dit vraagt een voorzichtige programmering waarbij gebruik gemaakt wordt van geautomatiseerde, digitale en drie dimensionale technologieën, om de patiënt te meten. De complexiteit van de casus was behoorlijk uniek, zelfs al is het een type factuur die we routinematig zien in ons centrum.”

Na de operatie is de coureur teruggegaan naar de intensive care, waar hij in een kunstmatige coma blijft. Verder medische informatie wordt alleen vrijgegeven met instemming van de familie, als er een behoorlijke verandering is in de conditie van Zanardi.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS