Formule 1

Alex Wurz staat achter verbod op sieraden: "Maar de boodschap had beter gebracht kunnen worden"

Uitgegeven door Bart • 17 mei 2022 19:05 • Print artikel

De nieuwe racedirecteuren in de Formule 1 willen strenger gaan handhaven op het dragen van sieraden. Met name Lewis Hamilton heeft zich hier fors aan gestoord en zegt dat hij zijn piercings niet gaat verwijderen. De Mercedes-coureur heeft twee races de tijd gekregen om ze te verwijderen, maar als hij dat niet doet, dreigt een schorsing voor de Grand Prix van Monaco. Voorzitter van de Grand Prix Drivers' Association Alex Wurz staat achter de beslissing van de wedstrijdleiders, maar heeft ook kritiek.

Lewis Hamilton


"Die regel is er voor de juiste redenen", aldus Wurz in een reactie aan persbureau Reuters. "Ik had graag gezien dat de boodschap anders gebracht zou zijn. We moeten niet afdalen naar het niveau van de voetbalwereld dat iedereen met zijn handen in de lucht staat en staat te schelden. We moeten met zijn allen samenwerken en die aanpak zou in dit geval beter zijn geweest."

Wurz denkt terug aan de Deen Kris Nissen die in 1988 betrokken was bij een zware crash op het circuit van Fuji in Japan. "Hij liet me zijn lichaam zien. Voor hem was het meest pijnlijke van die brand dat het elastiek van zijn normale broek in zijn huid had gebrand. Dat heeft me een les geleerd en daarna heb ik alleen nog maar brandwerende onderkleding gedragen. Hetzelfde geldt voor sieraden."


 

Babe-box

Xtra

COLUMNS