Formule 1

Alex Palou na test in McLaren MCL35M: "Rijden in een F1-auto is zo anders, het is perfect"

Uitgegeven door Bart • 24 september 2022 07:02 • Print artikel

Alex Palou genoot vorige week van zijn eerste meters in een Formule 1-auto. De 25-jarige IndyCar-kampioen hoopt ooit een kans te krijgen in de Formule 1, maar moet samen met Colton Herta en Pato O'Ward in de wachtkamer. De Spanjaard had altijd de droom om in een F1-auto te rijden en die is nu op het Circuit de Catalunya in Barcelona uitgekomen.

Alex Palou


Tegenover het Spaanse SoyMotor.com reageert Palou op zijn eerste ervaringen in een Formule 1-auto. "Het is zo anders dan alle andere auto's waarin ik gereden heb. De acceleratie, het remmen, de basisdingen, alles is anders. Het is ongelofelijk. Het eerste uur was ik alleen maar aan het checken of alles goed ging. Ik gaf mezelf de tijd om aan de auto te wennen."

"Toen ik uitstapte, praatte ik non-stop tegen mijn vrouw Esther en mijn vader hoe het was", vervolgt een enthousiaste Palou. "Over hoe anders het rijden in een Formule 1-auto is, het gedrag van de auto en de acceleratie die nooit op lijkt te houden. Het blijft maar doorgaan. Als je meer rondjes hebt gereden, raak je eraan gewend. Dan komt daarna het remmen en het rijden van de bochten. Het is gewoon perfect."

Vol gas voor een snelle ronde is Palou niet gegaan. "100 procent ben ik niet gegaan, dat kan ook niet op je eerste dag. Het ging ook niet om de tijd, maar om het wennen aan het rijden in een F1-auto. Natuurlijk blijf je een coureur en draait het erom dat je snel bent, maar je kunt niet verwachten dat iemand uit de IndyCar direct op zijn eerste dag in een F1-auto 100 procent uit de auto haalt."

De IndyCar-kampioen van 2021 sprak daarna over zijn ambities om ooit in de Formule 1 te rijden. "Als je de IndyCar wint, komt daarna de F1 in beeld. Een titel in de IndyCar opent deuren. Ik heb mezelf bewezen in Amerika, ben snel op ovals, tijdens de Indy500 en we hebben het kampioenschap gewonnen. Waarom zou ik niet in de Formule 1 kunnen presteren? Deze test betekent niet dat ik komend jaar reservecoureur ben en zo maar in zou kunnen stappen. Maar een test is beter dan niets. Ik wilde altijd in een F1-auto rijden en dat heb ik nu gedaan."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS