Formule 1

Alex Albon verwacht een goed doordachte Red Bull-auto voor 2022: "Het team is daarin erg slim"

Uitgegeven door Wim Boekel • 18 januari 2022 13:47 • Print artikel

Alex Albon zit dit jaar dan in de Williams, maar toch heeft de coureur op de achtergrond een grote bijdrage als testcoureur bij Red Bull geleverd, aan de wereldtitel van Max Verstappen. Daarnaast hielp de Britse Thai met het ontwikkelen van de nieuwe auto voor 2022. Hoe ziet Albon de ontwikkelingen van de Red Bull voor 2022?

Albon_Alexander_F1_Red_Bull

“Ik heb 50 procent van mijn tijd besteedt aan de 2021-auto en de andere 50 procent aan de ‘22-auto”, aldus Albon tegen Formel1. “Toen het einde van het kampioenschap naderde, verschoof de focus meer richting het winnen van de wereldtitel. We hebben toen rond Jeddah harder gewerkt dan gebruikelijk, maar dat bleek oké te zijn.”

Toch ontkent de kersverse Williams-coureur dat het team een compromis heeft gemaakt bij de ontwikkeling van de nieuwe auto. “Als je op korte termijn het kampioenschap kan winnen, dan moet je daarvoor gaan”, stelt de voormalig teamgenoot van Verstappen. “Maar het team is daar ook slim in. Red Bull is met Adrian Newey altijd goed geweest als het op regelveranderingen aankomt. Ze zullen komend jaar niet in een slechte positie zitten.”

Alex_Albon_Imola_F1_Red_Bull
Alex Albon heeft op de achtergrond een grote bijdrage geleverd als testcoureur bij Red Bull, aan de wereldtitel van zijn oud-teamgenoot Max Verstappen

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS