Formule 1

Alex Albon staat bolide af aan Nyck de Vries: "In Barcelona niet zo erg"

Uitgegeven door Bart • 17 mei 2022 05:03 • Print artikel

Nyck de Vries mag aanstaande vrijdag zijn debuut in een Formule 1-weekend maken. Onze landgenoot neemt tijdens de eerste vrije training in Barcelona de Williams van Alex Albon over. De Brits-Thaise coureur bracht vorig jaar aan de zijlijn door en kan alle tijd in een F1-weekend goed gebruiken, maar juist in Barcelona maakt hem het niet zo veel uit dat De Vries de auto tijdelijk overneemt. Alle coureurs hebben in de wintertest al ruimschoots ervaring op het Circuit de Catalunya.

Alex Albon

Albon kijkt uit naar het weekend in Barcelona om te zien hoe de ontwikkeling van de auto sinds de eerste wintertest is geweest. "Het is goed om weer terug naar Barcelona te gaan. Het zal interessant zijn om te zien hoe anders de auto nu al is dan tijdens de wintertest."

"Barcelona is een geweldig circuit waar alle coureurs al oneindig veel rondjes hebben gereden. Meer rondjes dan op ieder ander circuit. De bekendheid met het circuit zal in mijn voordeel zijn, zeker omdat Nyck in VT1 in de auto zit. We gaan na Miami op jacht naar meer punten en blijven pushen om ons te verbeteren."


 

Babe-box

Xtra

COLUMNS