Formule 1

Alex Albon maakt zich geen zorgen om zijn zitje: "Max geeft me een benchmark om naar toe te werken"

Uitgegeven door Wim Boekel • 7 augustus 2020 19:06 • Print artikel

Alex Albon rijdt dit jaar zijn eerste volle jaar voor het team van Red Bull. Tot nu toe heeft de Britse Thai nog geen indruk kunnen maken. Toch maakt de F1-coureur zich nog geen zorgen om zijn zitje bij het team uit Milton Keynes.

F1 2020


“Ik zie het niet als worstelen”, zegt de 24-jarige coureur tegen GP Fans. “Ik had het gevoel dat we in race één een sterke race hadden, race twee eindigden we als vierde en race drie eindigden we als vijfde. Als dat worstelen is, maak je dan zorgen om andere dingen."

"Ik ben blij met de eerste paar races. Het is niet onze kant komen opvallen en ik maak me er wat dat betreft geen zorgen om, dat het zwaar is of dat het slecht gaat. Ik ben gefocust om te proberen meer comfortabel met de auto te zijn en goede prestaties eruit te halen.”

De coureur rijdt dit jaar naast Max Verstappen en het is niet makkelijk om die naast je te hebben. De Nederlander viel in de eerste race uit, maar stond daarna wel drie keer op het podium. Albon heeft slechts de helft van de punten van zijn teamgenoot, maar hij ziet het feit dat hij zo'n sterke teamgenoot heeft juist als positief.

“Om naar de data en alles te kijken”, legt Albon uit. “Hij is één van de besten om naar te kijken, omdat je kunt zien waar hij zijn snelle rondetijd vandaan haalt. Hij geeft me niet meer druk, nee. Als hij me wat geeft, dan is het een benchmark om naartoe te werken.”


MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS