Formule 1

Alex Albon kwaad op Lewis Hamilton: "Deze komt harder aan dan in BraziliŽ"

Uitgegeven door Bart • 5 juli 2020 18:14 • Print artikel

Voor de tweede keer in drie races zorgde een actie van Lewis Hamilton ervoor dat Alexander Albon niet naar het F1-podium mocht gaan. In de voorlaatste race van vorig jaar in BraziliŽ was dit het geval en zondag in Oostenrijk weer. In de laatste rondes op de Red Bull Ring had Albon, rijdend op zachte banden, een grote kans om beide Mercedessen te verschalken. Valtteri Bottas en Lewis Hamilton reden immers op harde banden, maar Albon was iets te enthousiast en had beter wat langer kunnen wachten met zijn actie op Hamilton.

Alex Albon


"Ik ben behoorlijk boos, dus ik moet oppassen wat ik zeg", was de eerste reactie van Albon bij Sky Sports F1. "Ik had de race kunnen winnen. Al was Mercedes eerder in de race ver uit zicht, maar de jongens hadden een fantastische strategie bedacht. Toen ik na mijn laatste pitstop terug op de baan kwam, zag het er erg goed uit voor ons. Ik reed op softs, Mercedes op harde banden."

"Ik voelde me goed, de auto voelde goed", kijkt Albon terug. "Deze komt wel harder aan dan in BraziliŽ. Die actie was misschien nog een twijfelgeval, maar nu had ik echt het gevoel dat ik mijn actie gemaakt had en dat ik er voorbij was. Het contact kwam zo laat. Je loopt natuurlijk altijd een risico als je aan de buitenkant inhaalt, maar ik liet hem zo veel mogelijk ruimte als ik kon. Ik reed al op het randje van de baan. Het was aan Lewis of we elkaar zouden raken of niet."

Hamilton kreeg voor de actie een tijdstraf van 5 seconden en viel daardoor terug van de tweede naar de vierde positie. Albon viel even later uit en scoorde net als teamgenoot Max Verstappen 0 punten.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS