Formule 1

Alex Albon: "We hebben een oplossing gevonden om de problemen met de auto op te lossen"

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 22 september 2021 07:01 • Print artikel

Het DTM-weekend in Assen op het vermaarde TT Circuit verliep niet geheel gunstig voor Red Bull AlphaTauri AF Corse-coureur Alex Albon. Zijn teamgenoot - Liam Lawson - grossierde in podiumplaatsen en Albon, die in het Formule 1 seizoen 2022 weer terugkeert in de koningsklasse van de autosport, kreeg op zaterdag al te maken met technische problemen. Zondag tijdens de tweede race, viel de voormalig teamgenoot van Max Verstappen uit. Toch blijft Albon positief en kijkt uit naar de seizoensfinale op Hockenheim.

DTM 2021 Assen Alex Albon


Albon staat 71 punten achter Lawson, op de zesde plaats, terwijl Red Bull AlphaTauri AF Corse nu 279 punten achter zijn naam heeft staan na zes races. Hij en Liam breiden daarmee hun voorsprong in de teamcompetitie uit tot 58 punten, terwijl het seizoen 2021 van 1 tot 3 oktober doorgaat op het beroemde circuit van Hockenheim in Duitsland.

"We hebben een oplossing gevonden om de problemen met de auto op te lossen in vergelijking met gisteren", liet Albon opgetogen aan de pers, waaronder RaceXpress weten." We hebben de auto van de ene op de andere dag veel veranderd, om de auto in een zodanig kader te krijgen dat een beetje normaler is en waarmee het tempo terugkwam. Het is goed om te weten dat we dat kunnen doen en het plaatst de auto weer bovenaan."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS