Autosport Internationaal Toerwagens • Blancpain Endurance Series

Alex Buncombe naar pole in Silverstone; Laurens Vanthoor naar plek 3

Wisselende weersomstandigheden hebben gezorgd voor een mooie kwalificatiesessie van de Blancpain Endurance Series in Silverstone. Het was de Nissan GT Academy-auto met startnummer 23 die er uiteindelijk met de pole position vandoor ging.

Een door regen geteisterd Silverstone zorgde voor listige omstandigheden. Lange tijd leken de tijden in het eerste deel van de kwalificatie goed genoeg voor de snelste tijd, maar vlak voor de derde sessie droogde de baan snel op te drogen. Het was Alex Buncombe die als eerste durfde om met droge gebruikte banden de baan op te gaan, maar het duurde uiteindelijk tot het einde van de sessie dat hij de pole position voor zich opeiste in de Nissan GT-R Nismo. De Brit versloeg Norbert Siedler in de Rinaldi Racing Ferrari en Laurens Vanthoor in de Belgian Audi Club Team WRT R8. Op de tweede rij start Kevin Estre in de Von Ryan Racing McLaren naast de Belg.

Op de derde rij vinden we de eerste Pro-Am-bolide terug met Joe Osborne. De coureur van Triple Eight Racing zette in de BMW de snelste tijd neer. Op de zesde plaats vinden we de Grasser Racing Team Lamborghini terug, waarmee we zes verschillende merken in de top zes hebben. In de AM-cup was voormalig keeper Fabian Barthez de snelste met de ASP Ferrari.