Formule 1

Alex Albon getipt als toekomstig wereldkampioen F1: "Hij heeft alles in zich"

Uitgegeven door Bart • 18 juni 2024 12:43

Alex Albon beschikt over alle middelen om ooit wereldkampioen in de Formule 1 te worden. Nadat Williams-teambaas James Vowles dit al eerder heeft gezegd, herhaalt Dave Robson nu die woorden. De Head of Vehicle Performance van Williams denkt dat de Brits-Thaise coureur over alle middelen beschikt om het ver te schoppen in de Formule 1.

Alex Albon


"Ik denk dat hij exceptioneel goed is", aldus Robson in de F1 Nation podcast over de coureur die in de tweede helft van zijn eerste seizoen al teamgenoot van Max Verstappen was. "Hij is enorm snel, ook heel slim en zijn feedback over de setup is erg belangrijk. Hij was extreem goed op de zaterdag in Monaco."

"Sommige coureurs zijn geen grote fan van het setup-werk in Monaco", vervolgt Robson. "Ze zijn liever op de baan om hun ritme te vinden, maar Alex stond er heel open in. Hij zag de potentiŽle winst die hij kon boeken en wilde die testen graag uitvoeren." Albon reed vervolgens naar de negende positie en haalde zo de eerste punten van dit seizoen binnen voor Williams.

"Hij ging heel goed om met de druk in Monaco. Toen we voor hem vrije lucht hadden gecreŽerd, was hij in staat om te leveren en dat hebben we de afgelopen jaren al veel vaker gezien. Hij heeft echt een goede snelheid en werkt heel goed met zijn engineers. Tot nu toe gaat hij heel goed met de druk om."

Albon verlengde zijn contract eerder al tot en met 2026 en Williams verwacht veel van hem. "James Vowles heeft het ook al gezegd, Alex heeft gewoon alles in zich om ooit wereldkampioen te worden. Alleen de auto heeft hij nog niet. Wij moeten hem een goede auto geven, wat we natuurlijk de komende jaren hopen te doen."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS