Formule 1

Albon blijft ver achter op Verstappen, Red Bull voert de druk op: "Alex moet zijn plaats bewijzen in Portimão en Imola"

Uitgegeven door Bart • 25 oktober 2020 06:24 • Print artikel

Alex Albon krijgt nog twee races de kans om zich te bewijzen aan de teamleiding van Red Bull Racing. Dit om zijn stoeltje naast Max Verstappen te behouden voor 2021. Zo voeren Christian Horner en Helmut Marko de druk op hun tweede coureur verder op. Met Sergio Perez en Nico Hulkenberg azen twee coureurs op de plaats van Albon. In Portimão en Imola zullen we zien of Albon tegen die extra druk bestand is.

Alex Albon


Albon blijft dit jaar ver achter bij de tijden van Verstappen. In Mugello wist hij zijn enige podium tot nu toe te scoren. "We willen dat Alex zijn stoeltje claimt en rechtvaardigt dat we niet om ons heen hoeven kijken", aldus Horner vrijdag tijdens de persconferentie in Portimão. "Alex moet laten zien dat we geen alternatief nodig hebben."

"Iedereen in het team hoopt dat hij zich in Portimão en Imola gaat bewijzen", vervolgt Horner. "Het leek erop dat hij in Mugello een stap heeft gezet. Daarna heeft hij wat moeilijke weekenden gehad, dus daar moet hij zich van herstellen. En dan hebben we het over het hele weekend sterk zijn. Van vrijdag tot en met zondag."

"We hopen dat hij slaagt. Alex is populair binnen het team en we willen graag twee auto's die dichter bij elkaar zitten. Alleen dan kunnen we het gevecht met Mercedes aan. Dat is ons hoofddoel."

Helmut Marko heeft al aangegeven dat de definitieve line-up voor 2021 tijdens het raceweekend in Turkije bekendgemaakt zal worden.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS