Formule 1

Albert Park flink gewijzigd: "De race wordt meer spektakel"

Uitgegeven door Bart • 24 januari 2022 13:06

De Australische Grand Prix krijgt dit jaar een ander uiterlijk. Het circuit is aangepast en een rondje zou wel tot 5 seconden sneller moeten gaan. De race in Melbourne stond nooit bekend om de vele inhaalacties, maar volgens Daniel Ricciardo kunnen we op 10 april meer spektakel verwachten. Bekijk de aanpassingen van het circuit in onderstaande video van de Australische Grand Prix.



"De nieuwe lay-out van Albert Park is zo ontworpen om betere races mogelijk te maken", aldus Ricciardo in de video. "Het draait om het spektakel op zondag. Er komen meer inhaalmogelijkheden. Het is een geweldig circuit, maar het is altijd heel smal geweest. Dat maakte inhalen heel lastig. Op het nieuwe circuit krijg je meer slipstreams en meer kansen om in de remzones in te halen. Ik denk echt dat we een veel spectaculairdere Australische Grand Prix kunnen verwachten."

Zo is na 25 jaar het asfalt opnieuw gelegd en dat over de volledige lengte van 5,3 km. Volgens directeur van de Australische Grand Prix Andrew Westacott bood dat kansen. "Als je het volledige asfalt vernieuwd, biedt dat kansen om met de tijd mee te gaan. Het circuit moet evolueren zoals de auto's dat ook gedaan hebben."

Max Verstappen

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS