Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Albert Costa maakt debuut in de LMP2 van FIA WEC: "Een droom die uitkomt"

Uitgegeven door Wim Boekel • 7 februari 2023 22:05

Voormalig fabriekscoureur van Lamborghini Albert Costa maakt dit jaar zijn debuut in de LMP2 van het FIA World Endurance Championship. De coureur gaat rijden voor Europol Competition, waar Renger van der Zande in het verleden voor reed. De Spanjaard gaat de Oreca delen met Fabio Scherer en Jakub Smiechowski. De stap komt nadat Costa geen fulltime racestoeltje voor 2023 bij het Italiaanse automerk kon krijgen.



“Persoonlijk is dit een fantastische stap, om te racen met Europol Competition in de FIA World Endurance Championship en de LMP2-auto is een droom die uitkomt”, aldus Costa over zijn aanstaande debuut in de prototype. “Sinds ik begon met racen was het altijd mijn ambitie om in de prototypes te racen, dus kan ik niet wachten om te beginnen en zoveel als mogelijk te leren en te genieten van dit hoofdstuk in mijn leven. Dank aan het team om mij deze kans te geven en ik ga mijn best doen om het vertrouwen dat zij in mij hebben terug te betalen.”

Overigens is Scherer ook nieuw bij het team, nadat Europol Competition vorig jaar nog reed met Esteban Gutierrez en Alex Brundle. De Zwitser keert terug bij het team nadat hij 2021 uitkwam voor United Autosports.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS