Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Agusto Farfus naar 24 uur van Le Mans voor Aston Martin: "Een hele uitdaging, maar we wilden al een tijdje samen racen"

Uitgegeven door Wim Boekel • 9 juli 2020 09:29 • Print artikel

Aston Martin heeft Augusto Farfus vastgelegd voor de rest van het seizoen in de GTE-Am klasse van de FIA World Endurance Championship. De voormalig DTM-coureur vervangt Darren Turner tijdens de 6 uur van Spa, de 24 uur van Le Mans en de 8 uur van Bahrein. Daarnaast heeft het team bevestigd dat ze twee wedstrijden in de European Le Mans Series gaan rijden. Mathias Lauda is daar aangewezen als vervanger van Turner.

null

De Braziliaan neemt plaats naast teameigenaar Paul Dalla Lana en AMR-fabriekscoureur Ross Gunn. De focus van Turner gaat volledig liggen op de ontwikkeling van de 1160pk sterke Aston Martin Valkyrie, de straatlegale hypercar van de Britse autofabrikant. Farfus heeft nog niet eerder met een Aston Martin geracet. De coureur kwam wel in actie voor MTEK BMW in de GTE-Pro klasse van het FIA WEC. Dalla Lana zet de auto ook in tijdens de ELMS-races op Paul Ricard en Spa, om zich daarmee goed voor te bereiden op de endurance klassieker op het Circuit de la Sarthe. In Le Mans neemt dus naast de teameigenaar en Ross Gunn, Mathias Lauda plaats in de auto.

“Net zoals iedereen, heb ik het vechten op de baan gemist. Ik ben blij dat ik de kans krijg om extra competitieve kilometers in de ELMS te maken, dat is echt gaaf”, reageert de Canadese eigenaar van het team. “Ik ben al lang bevriend met Augusto en we wilden al een tijdje samen racen, maar het is nu dat een pauze in zijn programma het ook toestaat. De ELMS levert een zware uitdaging en de races zijn lang genoeg om onze vaardigheden en onze systemen te testen, terwijl we ons voorbereiden op een terugkeer naar het WEC. En als we richting Le Mans kijken, is dan denk ik dat er een goede kans voor ons ligt om vooraan mee te vechten. Het gaat leuk worden!”

Het is voor het eerst sinds 2017 dat de Britse auto’s terugkeren in de ELMS. De laatste keer dat een Aston Martin in het kampioenschap in actie kwam, was met TF Sport en Beechdean AMR. “Dit is de langste pauze die we ooit in de actieve autosport hebben gehad, sinds we Aston Martin Racing hebben. Maar we hebben de tijd verstandig gebruikt om zeker te stellen dat we in de meest sterke positie zitten als het WEC-seizoen weer begint”, reageert AMR Managing director John Gaw. “De ELMS is een sterke klasse, waar we historisch gezien altijd succesvol waren met onze partnerteams. Fabriekscoureur Darren Turner verscheen in deze klasse met Beechdean-AMR in 2016 en het laat precies het soort uitdaging zien waarvoor we onze routine willen testen, voordat we terugkeren naar het WEC. Paul heeft gekozen om Augusto Farfus aan te trekken, om samen met hem te racen en we kijken er naar uit om hem Augusto bij het team te verwelkomen.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS