Karting • Chrono

Afgelasting NK Chrono Karting van 14 en 15 november en verplaatsing NK Spa naar Nederland

Uitgegeven door Bas Kaligis • 4 november 2020 17:02 • Print artikel

De kartsport wordt momenteel hard getroffen door COVID-19. Chrono Karting heeft het voor 14/15 november geplande NK op Eindhoven moeten afgelasten vanwege de nieuwe geldende maatregels van de overheid, die vanavond ingaan. Ook de NK-race van 12 en 13 december, die gepland stond op Spa-Francorchamps in België, zal niet plaatsvinden vanwege de zware maatregels in België. Er wordt onderzocht om de races in te halen in december of januari, zo laat de organisatie in handen van Gaby van de Burgt van Chrono Karting weten.

NK4 Takt Chrono Karting

"Beste rijders, begeleiders en teambazen, vol spanning hebben wij geluisterd naar de nieuwe Corona maatregelingen voor de komende periode. Helaas komt de wedstrijd van 14 en 15 november op circuit de Landsard te vervallen. Het RIVM, NOC NSF en de KNAF kunnen geen toestemming geven voor kartwedstrijden."

"De laatste race van 12 en 13 december zal niet plaatsvinden op Circuit Sokafran te Spa. België zit in lockdown en kent ook zware restricties en Nederland (RIVM) geeft een negatief reisadvies tot half januari naar het buitenland."

"Chrono Karting is nog in overleg met de KNAF en het NOC NSC om op deze datum (12/13 december) uit te wijken naar circuit de Landsard. Dit zijn dan twee volle race dagen. Dat wil zeggen, zaterdag, races en prijsuitreiking en zondag idem. Of eventueel is er nog een mogelijkheid in januari. Dus achter de schermen wordt er nog hard gewerkt om te kunnen racen. Duimen dat er weer versoepelingen komen in december of januari vanuit het RIVM. Kortom: een flinke strop en domper voor Chrono Karting, maar ook de rijders, teams, circuits en handelaren. Samen moeten we dit verlies dragen en overwinnen."

"Laten we ons samen hardmaken voor de sport en respect houden voor de zorg, de economie en onze naasten. Dan hoop ik dat we in december of januari het NK kampioenschap mogen afronden op het mooie circuit van Eindhoven."

Met vriendelijke groet,

Gaby van de Burgt
Chrono Karting

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS