Formule 1

Advies voor Lewis Hamilton: "Pak een boek en begin met de Formule 1-regels"

Uitgegeven door Wim Boekel • 30 september 2020 10:44 • Print artikel

Lewis Hamilton kreeg dit weekend twee tijdstraffen in Sochi, omdat hij zijn proefstarts twee keer op de verkeerde plek uitvoerde. Het zorgde er voor dat de Brit vol onbegrip reageerde over de boordradio en dat de FIA hem wil afstoppen. De reactie van de Mercedes-coureur op de F1-stewards kan niet op veel positieve reacties rekenen.

Lewis Hamilton

“Hoe is het mogelijk dat een sterke coureur, een fenomeen als Lewis Hamilton de regels niet kent”, schrijft La Repubblica. “Dus gewoon een stuk advies. In aanvulling op de gewichten in de gym, pak ook eens een boek en begin met de Formule 1-regels.”

Het Spaanse El Pais reageert dat de ‘rookie fouten ongepast’ waren voor een coureur van zijn kaliber.

Overigens zijn er ook oud-coureurs die uithalen naar Hamilton, zo reageert voormalig F1-coureur Karl Wendlinger: “Hamilton moet weten waar hij zijn start kan oefenen. Hij zit daarvoor lang genoeg in de Formule 1.”

Een ander oud-coureur Marc Surer voegt er aan toe: “Als 19 coureurs op de juiste plek oefenen en Lewis Hamilton gaat naar het einde van de pit waar de auto’s er op hoge snelheid uitkomen, is het aan de ene kant gevaarlijk en aan de andere kant kan ik niet begrijpen hoe hij zelfs het idee heeft om daar naar toe te gaan.”

Ook Sergey Sirotkin die in 2018 voor Williams begrijpt de wereldkampioen niet. “Ik denk niet dat de straf te zwaar was”, reageert de Rus tegenover Championat. “De uitgang van de pitstraat is behoorlijk nauw met de muren aan beide kanten en waar hij het deed is ver weg van de plek waar hij het had moeten doen. Ik ben er behoorlijk zeker van dat de stewards die straf niet verzonnen hebben, ze hebben duidelijk de straffen voor zulke overtredingen beschreven. Ik denk dat het gerechtvaardigd was.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS