Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Acura bevestigt inzet nieuwe LMDh, maar het is onduidelijk of ze naar Le Mans gaan

Uitgegeven door Wim Boekel • 27 januari 2021 09:12

Acura heeft bevestigd dat het vanaf 2023 in de nieuwe LMDh-klasse stapt. De fabrikant heeft een kort statement uitgegeven, waarin de betrokkenheid bevestigd wordt bij de nieuwe prototype klasse die ontwikkeld is door de IMSA en ACO. Het automerk van Honda opent daarmee weg om mee te doen voor de algemene overwinning in het FIA World Endurance Championship en de 24 uur van Le Mans. In het statement spreekt het merk zelf echter alleen van het Amerikaanse kampioenschap IMSA.



“Acura motorsport bevestigt dat het doorgaat met deelnemen in de topklasse van het IMSA WeatherTech SportsCar Championship in 2023 met het nieuwe Le Mans Daytona hybrid (LDMh) format.” De nieuwe auto’s mogen vanaf 2022 ingezet worden, maar de verwachting is dat het merendeel van de merken in 2023 naar de twee kampioenschappen komen. Met haar aankondiging sluit Acura zich aan bij Porsche en Audi die al eerder hun plannen voor de klasse aankondigden.

De fabrikant heeft nog niet aangekondigd welk chassis zij van de vier LMP2-fabrikanten gaat gebruiken. Daarnaast is er ook nog geen informatie via welke teams Acura de auto’s gaat inzetten. In het verleden reed Penske drie seizoenen met de Acura ARX-05 DPi. Nadat dit team stopte, zette Wayne Taylor Racing en Meyer Shank Racing de auto’s in, in het IMSA WeatherTech SportsCar Championship.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS