Autosport Internationaal Toerwagens • IMSA

Acura Motorsport geeft teaser van haar LMDh vrij: "Hele belangrijke Acura styling elementen bleven"

Uitgegeven door Wim Boekel • 7 juni 2022 03:04 • Print artikel

Acura Motorsports heeft de eerste afbeelding vrijgegeven van de nieuwe Acura ARX-06 LMDh. Het prototype waarmee het team in 2023 in de IMSA gaat rijden. De styling van de nieuwe prototype is gemaakt door Acura Design Studio in Los Angeles. Het team werkte hiervoor samen met Honda Performance Development, Acura Motorsports en Honda Racing. Het chassis van de auto wordt geleverd door Oreca.

Acura ARX-06 LMDh

ďHet proces dat we gebruikten voor het creŽren van het ontwerp voor de Acura ARX-06 is exact hoe we een nieuwe Acura personenauto zouden creŽrenĒ, aldus Dave Marek van Acura Executive Creative Director. ďDezelfde wereldklasse stylisten die de leiding hadden bij het ontwerp van de Acura productieauto, creŽerden de initiŽle sketches, daarnaast zijn ze teruggebracht naar een aantal potentiŽle ontwerpen. Daarna creŽerden we een schaalmodel, deden aero- en windtunnel testen met het model en brachten HPD en onze partnerteams binnen voor hun feedback. Het ontwerp is gedurende het test- en evaluatie proces verfijnd, tot we met een de laatste behandeling kwamen met onze prestatiedoelen, terwijl de hele belangrijke Acura styling elementen bleven. Het is een gaaf proces.Ē

Acura Motorsports

Het team blijft in de IMSA samenwerken met Wayne Taylor Racing en Meyer Shank Racing. Er is nog niets bekend over een eventueel deelname aan het FIA World Endurance Championship of de 24 uur van Le Mans.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS