Dakar

Abu Dhabi Desert Challenge: Erik van Loon en Sébastien Delaunay herpakken zich met top 5

Uitgegeven door Bas Kaligis • 2 maart 2023 04:01

Tijdens de derde etappe van de Abu Dhabi Desert Challenge weten Erik van Loon en Sébastien Delaunay zich te herpakken. Dankzij een heel sterk tweede deel lukt het hen om de vijfde tijd te noteren. Een prima dag dus voor Erik en Sébastien, ook Anja van Loon is tevreden. Samen met Floor Maten worden zij 14e en klimmen ze naar de 11e positie in het algemeen klassement.

Van Loon Racing


“Vandaag ging het eigenlijk prima,” vertelt Erik. “Net als gisteren hebben we problemen met de stuurbekrachtiging, maar dat is ook niet op te lossen. In de productiebatch zit een fout, dus daar kunnen ze na de rally pas iets mee. In het eerste gedeelte waren we eigenlijk te langzaam, maar het tweede deel liep goed. Toen waren we zelfs een van de snelsten in de klasse, dus heel tevreden. Hopelijk kunnen we deze lijn doorzetten de komende twee dagen.”

Bij Anja van Loon blijft het belangrijkste doel het uitrijden van de rally en ervaring opdoen met haar nieuwe navigator. “En dat gaat heel erg goed. De hele dag door het zand en de duinen is echt heel zwaar en een klein foutje kost heel veel tijd. Dus dat willen we voorkomen en dat loont, we zitten nu heel dicht tegen de top tien aan. Dat is veel beter dan ik had verwacht, maar dat komt ook doordat we eigenlijk geen problemen hebben en gewoon blijven rijden!”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS