Karting • GK4 Kartseries

Aanvallend racende Rocco Coronel mengt zich in strijd om topposities in Junioren Nationaal: "Veel mensen ingehaald"

Uitgegeven door Frank Korsel • 12 april 2022 08:31

MARIEMBOURG – Rocco Coronel ontwikkelt zich snel na zijn stap van de Mini's naar de IAME X30 Junioren Nationaal getuige zijn wedstrijd van de de GK4 Kart Series op het kartcircuit van Mariembourg. De 11-jarige kartcoureur uit Eemnes was in de X30 Junior Nationaal klasse hard op weg naar zijn eerste podium van het seizoen, totdat een tijdstraf roet in het eten gooide.

Rocco Coronel zoon van Tom Coronel

Coronel, die in 2021 kampioen werd bij de Mini's en nu de stap heeft gemaakt naar een hogere klasse, reed tijdens de warm-up, die ’s ochtends werd verreden, de zesde tijd. Gedurende de kwalificatie besloot hij het over een andere boeg te gooien. Resultaat? Coronel reed de snelste tijd met een verschil van exact een tiende van een seconde naar de nummer twee. “In de kwalificatie reed ik de snelste tijd, zelfs nog met een tiende verschil!”, zo vertelde een glunderende Coronel.

“In race 1 lag ik eigenlijk de hele race eerste, maar ik werd ingehaald toen we bijna op het einde waren. Toen ben ik in de eerste race dus tweede geworden.” Dit was weliswaar zijn positie op de baan, maar na de race kreeg hij net als vier andere coureurs een tijdstraf van maar liefst 10 seconden voor een valse start. Een domper voor de jonge coureur, maar hij liet zich door deze straf niet uit het veld slaan.

“In race 2 mocht ik als tweede starten, maar helaas werd ik er bij de start vanaf gebeukt." Rocco besloot zijn hoofd koel te houden, berekenend te rijden en zo min mogelijk foutjes te maken. “Ik lag toen volgens mij op de elfde plek, maar ben toen weer terug gereden naar de tweede positie.” Hij eindigde op slechts een tiende achter de winnaar. De zoon van WTCR-coureur Tom Coronel was tevreden met deze prestatie en keek daarom reikhalzend uit naar de finale race.

Rocco Coronel

Rocco Coronel, die al sinds zijn vijfde aan karting doet, mocht de finale aanvangen vanaf de vijfde positie: “In race 3, de finale, moest ik starten vanaf de vijfde plek.” Coronel zag een gat en ging ervoor. Hij dook na de start direct naar de binnenkant. Helaas verliep het niet helemaal zoals gehoopt. “Bij de start dook ik naar de binnenkant omdat ik iemand probeerde in te halen. Dit lukte niet helemaal, dus ik bleef gewoon zitten aan de buitenkant tot aan bocht vier, maar toen vloog ik er af. Ik kon gelukkig heel veel mensen inhalen. Volgens mij kwam ik van P10 terug naar P2. Ik kreeg in deze race ook een straf omdat ik een klikbumper had.” Door de straf die Coronel toegewezen kreeg werden kartmaatjes Roberto Baas en Eva Dorrestijn gepromoveerd naar het podium en eindigde Rocco als vierde. Belangrijker was dat hij liet zien met de besten mee te kunnen. Dat belooft nog wat voor de komende races.

Rocco Coronel wordt in zijn race-activiteiten gesteund door: Dijkstra/Draisma Bouwgroep, Jouw-Pensioen.nl, Barbier Rogier Laren, JBL en Coronel=Fun Kart Racing in Huizen. "Ik wil graag Bjorn, Rob, Bas voor de motoren, mama en papa, mijn zus Carmen en de hele familie en alle sponsoren bedanken."