Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Aanpassing in Balance of Performance voor Alpine: 27 PK minder voor oude LMP1

Uitgegeven door Wim Boekel • 30 april 2022 08:31 • Print artikel

Alpine krijgt voor de 6 uur van Spa een aanpassing in de Balance of Performance. De Alpine A480 Gibson die won in Sebring krijgt een reductie van 20 kW. Het is de enige aanpassing tussen de eerste race van het FIA World Endurance Championship en de tweede race in de LMH. De Glickenhaus en Toyota krijgen geen aanpassing.

Alpine
De reductie van de oudere LMP1-auto bedraagt zo’n 27 pk, nadat het team tijdens de 1.000 Mijl van Sebring het hele weekend domineerde. Het activatiepunt voor de elektrische motor van Toyota blijft op 190 km/u staan en zijn behouden hetzelfde vermogen en gewicht. De maximale hoeveelheid energie die de auto’s mogen gebruiken gedurende een stint blijft ongewijzigd voor de drie auto’s.

In de GTE wordt er een aanpassing in de tank gemaakt bij de Porsche 911 RSR-19. Deze mag twee liter minder brandstof meenemen. Dit raakt zowel de teams in de GTE-Pro als GTE-Am die met de Duitse auto rijden. De winnende Aston Martin in Sebring in de GTE-Am krijgt 15 kilo succesballast mee. Daarnaast krijgt de andere Aston Martin van TF Sport en de Team Project 1 Porsche respectievelijk 10 en 5 kilo extra ballast mee. Het zorgt er voor dat de Project 1 Porsche de zwaarste is in zijn klasse.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS