Formule 1

Aankondiging samenwerking Red Bull en Porsche komt in Spielberg; Audi neemt Sauber over?

Uitgegeven door Wim Boekel • 22 juni 2022 10:57 • Print artikel

De definitieve beslissingen van Audi en Porsche over hun entree in de Formule 1 zijn nog steeds niet bekend. Red Bull zou samen gaan werken met Porsche en Audi zou op zoek zijn naar een constructeur, die zij kunnen overnemen. Volgens autosportjournalist Roger Benoit zit er een grote aankondiging aan te komen in Spielberg.

Audi-Porsche-Formula-1-2026_by_F1World

“Er moet op 10 juli in Spielberg een officiële aankondiging komen tijdens Red Bull’s thuisrace”, zegt Benoit in Blick. Wat betreft Audi lijkt het erop dat ze een bestaande constructeur gaat uitkopen. Volgens een niet nader genoemde teambaas is volgens Sportsmole de deal al rond: “Ik snap niet waarom Sauber en Audi nog steeds de samenwerking verbergen. Audi heeft al een tijde geleden 25 procent van de aandelen verkregen. En een andere 50 procent zit er aan te komen. Dit is echt een grote som geld.”

Door Sauber-teambaas Frederic Vasseur wordt de deal nog ontkend overigens. “Persoonlijk, denk ik dat Williams de favoriet is”, aldus de Sauber-teambaas. “Ze hebben een goede relatie met VW en Duitsland.” Overigens rijdt Sauber op dit moment nog met Alfa Romeo sponsoring op de auto. Volgens geruchten zouden de beide merken met Duitse coureurs willen rijden. Hoewel Fernando Alonso het rijden met een VAG-krachtbron ook niet uitsluit voor 2026.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS