DTM

AF Corse-teambaas Amato Ferrari over de DTM-opener: "We kunnen een geweldige show verwachten op Monza"

Uitgegeven door Peter Vader • 16 juni 2021 14:43

MüNCHEN/ PIACENZA - Met Formule 1-coureur Alex Albon en Red Bull-youngster Liam Lawson start het Italiaanse team AF Corse komend weekend (18-20 juni) met hun DTM-project. Het is slechts 80 kilometer van het hoofdkantoor van het bedrijf in Piacenza naar het circuit in Monza, waar de DTM het nieuwe seizoen zal beginnen. "Het heeft zeker een grote symbolische waarde dat we beginnen aan onze DTM-geschiedenis in ons thuisland Italië", zegt teambaas Amato Ferrari in een interview met het webportaal DTM.com. De voormalig coureur is overtuigd: "We kunnen een geweldige show verwachten in Monza!"

Amato_Ferrari_Team_Manager_AF_Corse
AF Corse teammanager Amato Ferrari

Na zijn actieve carrière als coureur richtte Amato Ferrari in 1995 zijn eigen team op: AF Corse. Vanaf het begin vocht het team uit Piacenza, ten zuiden van Milaan, voor groot succes met Maserati en vooral Ferrari. Af Corse heeft de 24 uur van Le Mans drie keer gewonnen en in het FIA World Endurance Championship (WEC) heeft AF Corse zes team- en coureurstitels gewonnen, evenals vijf fabrikantentitels voor Ferrari. Nu gaat het team samen met partner Red Bull een nieuwe uitdaging aan. "De DTM is een van de beste platforms ter wereld. Het is een geweldige mix van verschillende factoren: merken, coureurs, teams, racebanen", is de beoordeling van Amato Ferrari.

Red_Bull-Ferrari_von_Liam_Lawson_NZL
De Red Bull-Ferrari van Liam Lawson (NZL)

Met de drie Red Bull-coureurs Alex Albon (THA) en Nick Cassidy (NZL) die de cockpit van de AlphaTauri Ferrari delen, evenals Liam Lawson (NZL) in de Red Bull Ferrari, heeft AF Corse drie hete ijzers in het vuur. "Het zijn drie fantastische coureurs. Echte professionals en zeer goed voor de teamspirit. Het is een waar genoegen om ze in het team te hebben", benadrukt de teambaas in een interview met DTM.com. In de DTM is niet alles zoals gewoonlijk voor AF Corse, zoals bijvoorbeeld het DNA van de DTM: één bestuurder per auto. "Het is een nieuw format voor ons. We zijn gewend om voor elke auto en elke race met meerdere coureurs te plannen. In de DTM wordt de auto veel meer aangepast aan de wensen van een individuele bestuurder."

Alex_Albon_THA_AlphaTauri-Ferrari_DTM
Alex Albon


Voor Amato Ferrari is het doel duidelijk: "We willen ons best doen en zoveel mogelijk overwinningen en podiumplaatsen scoren. Voor Monza hoop ik op een goede start waarbij we belangrijke punten scoren."

De twee Ferrari's van Red Bull en Alpha Tauri ingezet door AF Corse
De twee Ferrari's van Red Bull en Alpha Tauri ingezet door AF Corse

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS