Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

ADAC GT Masters Oschersleben: Ammermüller en Engelhardt kampioen na spectaculaire startcrash; P9 voor Indy Dontje

Uitgegeven door Johan van de Kerkhof • 9 november 2020 10:00 • Print artikel

Wat een spannende wedstrijd had kunnen worden eindigde in een anticlimax. Al bij de start ging het helemaal mis. De van de elfde plaats startende Kelvin Van der Linde kwam bij de start met twee wielen op het gras, stuurde terug maar raakte hierbij de Lamborghini van Tim Zimmermann, die op zijn beurt de auto van Kim-Luis Schramm raakte. Het gevolg was desastreus, Van der Linde, Zimmermann en Schramm waren uit de wedstrijd nog voordat ze de startlijn gepasseerd waren. Vooral voor Kelvin Van der Linde was het wrang. Hij vergooide op deze manier zijn kansen om samen met Patric Niederhauser het kampioenschap te winnen.

ADAC GT Masters Oschersleben crash

Ook de kampioenschapsleider Christian Engelhart beleefde een hachelijk momentje. In de eerste bocht werd hij door de GRT Lamborghini van Albert Costa Balboa in de rondte getikt, maar hij kon gelukkig zijn weg onbeschadigd vervolgen. Doordat er brokstukken op het rechte eind lagen en er auto’s in de weg stonden, werd nog voor het voltooien van de eerste ronde de wedstrijd al stilgelegd. Omdat de eerste ronde nog niet voltooid was werden de deelnemende auto’s teruggezet op de plek die ze bij de kwalificatie behaald hadden. Een geluk voor Engelhart, die door zijn pirouette op de laatste plaats was beland, maar toch weer vanaf zijn derde startplaats mocht starten.

 ADAC GT Masters Oschersleben race winnaar race 2

Na de herstart was het Raffaele Marciello, vanaf pole gestart, die aan de leiding liggend danig onder druk gezet werd door Mirko Bortolotti in zijn Audi. Engelhart volgde op de derde plaats. Dit bleef ook na de pitstops onveranderd. Phillip Ellis, die het stuur overgenomen had van Marciello, reed steeds verder bij Ralf Ineichen vandaan en kwam uiteindelijk met een voorsprong van 17,699 seconden over de finishlijn. In de één na laatste ronde ging de op derde plaats liggende Ammermüller om onduidelijke redenen even op de rem. Hierdoor kon Robert Renauer hem voorbijsteken en kwam hij daardoor als derde over de finish.Maro Engel en Luca Stolz, beiden uitkomend voor het team van Toksport WRT, die ook nog een kans hadden op de titel hadden, kwamen als vijfde over de eindstreep, om daarmee op de derde plaats in het kampioenschap te eindigen. Indy Dontje en Maximilian Götz tenslotte, verzekerden zich van een negende plaats bij het passeren van de finishvlag.

Voor Ammermüller en Engelhart maakte dit voor het eindresultaat niets uit. Een vierde plaats in de wedstrijd, was genoeg om voor de twee SSR Performance-coureurs hun eerste kampioenstitel binnen te halen en bovendien de titel bij de constructeurs te pakken.

 ADAC GT Masters Oschersleben podium

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS