Rally

ADAC Opel Electric Rally Cup in ELE Rally met 3 vrouwelijke coureurs en taxichauffeur Timo van de Marel

Uitgegeven door Peter Vader • 24 mei 2024 09:00

De ADAC Opel Electric Rally Cup ‘powered by GSE’ strijkt voor ronde twee van het kampioenschap komend weekend neer op Nederlandse bodem. Dan staan de Opels Corsa Rally Electric voor de tweede keer aan de start in de fameuze ELE Rally. De eerste keer was in 2022. Het event rond Eindhoven staat te boek als zeer uitdagend. Er wordt grotendeels op asfalt gestreden en er zijn óók klassementsproeven in de avonduren.

Opel_in_ELE_Rally_2024

De eerste proef (Helmond) start op vrijdag 24 mei om 18.50 uur. In de avond wordt gestreden tot tegen middernacht. Op zaterdag 25 mei start de eerste van in totaal acht proeven om 12.45 uur. Ook dan wordt tot ver in de avond gestreden. “Rijden in het donker is altijd bijzonder uitdagend. De aanwijzingen van de navigator moeten juist dan stipt worden opgevolgd om echt snel te zijn. Het goed overbrengen van pacenotes is bijzonder belangrijk, speciaal voor onze jonge teams,” stelt de baas van Opel Sport, Jörg Schrott.

Na zijn eerste overwinning in Sulingen begin mei, ziet Christian Lemke (23) zich voor een lastige opgave gesteld. Voor het eerst in zijn carrière moet hij de koppositie verdedigen. “Een ongebruikelijke rol, maar ik ben blij dat ik die mag uitvoeren.” Lemke staat maar twee punten voor op de Oostenrijker Luca Pröglhöf, die ook in Nederland aast op een overwinning. En de uit Hongarije afkomstige Bendegúz Hangodi, die weer twee punten achter Pröglhöf staat, legt voor zichzelf de lat eveneens hoog. “De podiumfinish in Sulingen was leuk, maar nu ga ik voor het maximaal haalbare.”

Drie vrouwen aan de start
In Nederland verschijnen drie vrouwen aan de start, en met de nodige ambities. Lyssia Baudet (21), die wordt ondersteund door de Belgische autosportassociatie RACB, en haar Franse medestrijdsters Alizée Pottier en Emma Chalvin van het FFSA Academy team, willen al het geleerde van de eerste wedstrijd om het kampioenschap benutten om hun mannelijke collega’s het vuur na aan de schenen te leggen.

Nederlandse deelname
Een nieuwkomer in de cup is de 19-jarige Fabian Kamermans en zijn copilote Ashley de Boer. Kamermans is een van de drie coureurs die zijn uitverkoren door de Nederlandse KNAF voor een stoeltje in de Corsa Rally Electric in seizoen 2025. De Nederlander Leo Kurstjens, die Jan Gerssen als navigator heeft, verschijnt als gastrijder aan de start, en wel bij het Schmack Motorsport-team. Autojournalist Dries van den Elzen - met copilote Fleur van der Mee - maakt een uitgebreid verslag voor Autovisie. Timo van der Marel, die in 2021 een volledig seizoen meestreed in de ADAC Opel Electric Rally Cup, kruipt achter het stuur van een Corsa Rally Electric als ‘taxichauffeur’ voor media en speciale VIP-gasten.

De ELE Rally is ook live te volgen op https://www.opel-motorsport.com/.Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS