Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

ACO zet het mes in de kosten: "We hebben duurzaamheidsmaatregelen aangekondigd om onze activiteiten te beschermen"

Uitgegeven door Wim Boekel • 17 oktober 2020 10:32 • Print artikel

De ACO, organisator van de 24 uur van Le Mans, heeft een aantal duurzaamheidsmaatregelen aangekondigd, waaronder een budgetplafond, om zodoende de lastige tijd te kunnen overbruggen die veroorzaakt wordt door de economische gevolgen van de Corona-pandemie. De Franse organisatie heeft dit jaar een lager economisch resultaat behaald als gevolg van het wereldwijd heersende virus en werkt aan besparingsstrategieën voor de toekomst. In een verklaring zegt de ACO dat budget beperkingen worden doorgevoerd, zoals uitstel van projecten en lagere personeelskosten, om te kunnen overleven in de komende jaren.

24H_Le_Mans_officiele_foto_startveld

De organisatie wil gebruik maken van de tijdelijke werkloosheidsregeling van de Franse staat, die bedoeld is om door de pandemie getroffen bedrijven inclusief de economische gevolgen daarvan, te helpen. De maatregelen worden daarbij besproken met officials en vakbonden, zo geeft de ACO aan. De 24 uur van Le Mans en hetzelfde evenement voor motoren ging nog door en recent werd ook de Franse Grand Prix voor de Moto GP georganiseerd. Maar een aantal evenementen is wel geannuleerd.

“Dit jaar is behoorlijk delicaat voor de ACO, net zoals voor vele spelers in de wereld van de sportevenementen, vanwege de gezondheid en economische crisis die voortkomt uit de COVID-19 pandemie”, aldus Fillon in een officiële verklaring van de ACO. “We zijn extreem trots, dankzij de exceptionele mobilisatie van alle teams, om in staat te zijn om de 24 uursrace voor motoren, 24 uur van Le Mans en recents zelfs de Franse Grand Prix te laten doorgaan, maar we moeten realistisch blijven. We hebben een dalend economisch resultaat genoteerd!”

Pierre_Fillon_Le_Mans_RX_foto_Peter_Vader

“Om ons voor te bereiden op raceseizoen 2021, dat niet gaat plaatsvinden op basis van de gebruikelijke criteria voor wat betreft aantal evenementen ter plaatse en voor wat betreft het verwelkomen van toeschouwers, moeten we beslist een aantal essentiële beslissingen nemen om onze activiteiten te beschermen.”

“Besparende maatregelen zijn daarvoor al gepresenteerd. Deze concrete elementen worden overeenkomstig met de waarden van de ACO ingevoegd, samen met een verenigd team dat klaar is om deze ongekende uitdagingen op te pakken.” De Franse organisatie zegt in haar verklaring dezelfde uitdagingen voor 2021 te verwachten als zij ook dit jaar heeft, voor wat betreft de financiële prestatie en de ontvangst van publiek. Daarnaast is de ACO ook betrokken bij de ontwikkeling van een nieuwe circuitomgeving, waarbij ze onder andere het toezicht hebben op de bouw van een nieuw pitcomplex. Dat moet tegen 2023, voor het eeuwfeest van de 24 uur van Le Mans, gerealiseerd zijn.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS