DTM

ABT Sportsline gaat met Audi R8 LMS op titeljacht in de DTM met Mike Rockenfeller en Kelvin van der Linde

Uitgegeven door Pascal Wekema • 6 maart 2021 10:01 • Print artikel

ABT Sportsline begint het nieuwe seizoen van de DTM, dat in juni begint in Monza, Italië, met een veteraan en een rookie: Mike Rockenfeller, kampioen van 2013, zal samen racen met de Zuid-Afrikaanse DTM-nieuwkomer Kelvin van der Linde. Volgende week zitten de twee coureurs al in de cockpits van de twee Audi R8 LMS-auto's die door het team uit Kempten worden ingezet tijdens tests in Vallelunga.

 Mike Rockenfeller en Kelvin van der Linde

De combinatie van een ervaren en succesvolle DTM-coureur en een bewezen expert in de Audi R8 LMS is ideaal voor ons team in de DTM ”, zegt managing partner Hans-Jürgen Abt. “We kennen beide jongens goed en ze respecteren elkaar. De chemie is gewoon goed."

Mike Rockenfeller (37) keert terug naar ABT Sportsline met de ervaring van maar liefst 191 DTM-races. Hij nam al deel met het Abt-team in het seizoen 2011 en vierde ook zijn allereerste DTM-overwinning tijdens hun tijd die ze samen hadden. Twee jaar later pakte hij de titel. “ABT is een vaste waarde in de DTM, iets speciaals. Ze hebben altijd laten zien dat ze kunnen racen voor de titel en een unieke motivatie hebben ”, zegt Rockenfeller. "Ik vind het echt gaaf dat we nu weer samen strijden. Ik ben enthousiast over het nieuwe DTM-seizoen en denk dat het heel goed gaat worden."

Kelvin van der Linde begint aan zijn eerste DTM-seizoen. De 24-jarige Zuid-Afrikaan maakt al jaren deel uit van de Audi-familie en is ook betrokken bij het Formule E-project. Met de Audi R8 LMS heeft hij twee keer de ADAC GT Masters gewonnen, evenals verschillende uithoudingsraces, waaronder de 24-uursklassieker op de Nürburgring. "Voor mij is deelname aan de DTM een droom die uitkomt en ik ben erg dankbaar dat ik deze kans krijg", zegt van der Linde, die nu op slechts vijf minuten rijden van ABT Sportsline in Kempten woont. "Ik ken de R8 LMS buitengewoon goed, dus deze opwindende fase van de DTM is het perfecte moment voor mij."

Hoewel het DTM-seizoen pas in juni begint, zijn de voorbereidingen bij ABT Sportsline al in volle gang. In een gezamenlijke werkplaats in Kempten hebben Mike Rockenfeller en Kelvin van der Linde hun team van ingenieurs en monteurs al leren kennen.Ben jij al gratis lid van het RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS