A1 Grand Prix

A1GP-baas Tony Teixeira verduidelijkt: "Er wordt geraced als altijd"

SILVERSTONE - Het Britse Telegraph meldde dat het organisatorische gedeelte; A1GP Operations UK, dat gevestigd is in Silverstone en Londen niet meer aan haar verplichtingen kon voldoen. Dit betekent echter niet dat de A1GP Powered by Ferrari ophoudt te bestaan zegt A1GP-baas Tony Teixeira. Hij geeft opheldering en als het aan hem ligt gaat de A1GP World Cup of Motorsport gewoon door. "Daarom wordt er geracet als altijd en vanaf heden kijken we uit naar het succes van A1GP Holdings", benadrukte Teixeira.


"In navolging van het telefonisch gesprek, wil ik bij deze de hierboven staande situatie verduidelijken. Zoals uitgelegd was A1GP Operations UK een dienstverlenend bedrijf voor de A1GP Groep en heeft zodoende geen invloed op het lopende succes van de raceserie. De beëindiging van A1GP Operations als een dienstverlenend bedrijf is ook niet in gang gezet om schuldeisers uit de weg te gaan of om personeel in de A1GP te verminderen. Alle crediteuren zullen volledig betaald worden en alle werknemers zijn met onmiddellijke ingang ondergebracht bij NEWCO", aldus de stuwende kracht achter A1GP.

"Het beëindigen van het bedrijf is in gang gezet door het partnership Capital en Lyndhurst Holding van voor 2008. Dit betekent dat bepaalde rekeningen tot mei 2008 van A1GP dochterondernemingen voorafgaand aan de verhuizing moeten worden afgehandeld. Ongeveer vijf procent van de schuldeisers weigerden nog dertig dagen te wachten om hun schuld betaald te krijgen en sleepten de dienstverlenende organisatie voor de rechtbank in Londen om het bedrijf te laten ontmantelen", verduidelijkte Tony Teixeira.

"We bevestigen bij deze dat het termineren van de dochteronderneming geen invloed heeft op de voortgang en toekomst van A1GP Holdings als een raceserie in termen van bestaande en toekomstige vastleggingen aan races, zoals tv-contracten, huisvestingscontracten, merchandising en vergunningen in A1GP Holdings. Daarom wordt er geracet als altijd en we hadden deze situatie graag vermeden, maar vanaf heden kijken we uit naar het succes van A1GP Holdings", liet de positief gestemde Teixeira weten.