A1 Grand Prix

A1 Grand Prix evenement in Indonesi� uitgesteld !

Eerder vandaag berichtte RaceXpress dat Indonesië en het circuit van Sentul klaar waren voor de komst van vele toeschouwers volgende week zondag. Echter door de dood van Sheikh Maktoum bin Rashid Al Maktoum zal het evenement verplaatst worden naar een nu nog onbekende datum. A1 Grand Prix is in overleg met de Indonesische overheid, die zeer behulpzaam zijn geweest, om een passende nieuwe datum voor de race te bepalen.

Sheikh Maktoum Bin Rashid Al Maktoum besteeg in november 1990 de troon in Dubai en werd tegelijk vice president en premier van de Verenigde Arabische Emiraten. Hij was altijd nauw betrokken bij veel van Dubai's eerste grote infrastructurele projecten zoals het nieuw vliegveld van Doebai, de aanleg van het elektriciteitsnet en vele scholen en woonwijken. Ook financierde hij veel liefdadigheidsprojecten, waaronder weeshuizen, zowel binnen als buiten de Emiraten.

Tony Texeira, directeur van A1 Grand Prix; " De gehele staf, team eigenaars en alle partners van de A1 Grand Prix familie rouwen om het verlies van een groot visionair en begenadigd heerser van Dubai, Zijne Hoogheid Sheikh Bin Rashid Al Maktoum. Hoewel het logistiek zeer moeilijk was, vonden wij het zeer belangrijk om een rouwperiode in acht te nemen die recht doet aan het verlies van dit geliefde familielid van onze oprichter, president en voorzitter Sheikh Maktoum. Onze condoleances en steun gaan met respect uit naar alle mensen in Dubai".

Zodra de datum voor de A1 GP van Indonesië bekend wordt gemaakt, zullen wij hierover berichten.