Formule 1

6 Hours of Spa: Gabriel Aubrey levert tweede positieve corona-test! Team Algarve Pro mag het WEC-paddock niet in!

Uitgegeven door Wim Boekel • 14 augustus 2020 09:42 • Print artikel

Gabriel Aubrey van Jackie Chan DC Racing heeft in de aanloop naar de 6 Hours of Spa wederom positief getest op COVID-19. Met de track-and-trace heeft het FIA World Endurance Championship alle mensen geïdentificeerd en eveneens getest.

Gabriel Aubrey van Jackie Chan DC Racing

Uit het onderzoek is gebleken dat drie leden van Jota Racing, die de operatie van de auto van Jackie Chan DC Racing uitvoert en zestien leden van Algarve Pro Racing, waarmee de Fransman in de European Le Mans Series reed, plus drie technici van Goodyear en een monteur van Rebellion Racing door de resultaten van de PCR-testen in quaraintaine gegaan zijn.

Bij drie leden van Algarve Pro Racing is een positieve test afgelegd, één coureur en twee andere teamleden en als gevolg daarvan is het Portugese team in quarantaine gegaan in hun hotel en doet het team niet mee aan de 6 uur van Spa. Geen van deze mensen hebben tot nu toe symptomen vertoond van COVID-19.

Alle andere testen bij mensen die in nauw contact zijn geweest met Aubrey waren negatief. Ondanks deze uitkomst is uit voorzorg besloten om deze personen geen toegang te geven tot de paddock in Spa. Zij gaan eveneens in zelf-quarantaine en krijgen in de komende dagen verdere testen.

Overeenkomstig de COVID-19 protocollen van de FIA en het WEC en de instructies van het WEC en de COVID-19 medisch gedelegeerde van het circuit, volgt het betreffende personeel de gemandateerde procedures van de lokale gezondheid autoriteiten van de overheid. “Door iemand geïnformeerd te worden dat ik recent in contact ben geweest met iemand die COVID-19 heeft, heb ik direct besloten om een test in mijn woonplaats in Frankrijk te ondergaan”, aldus Aubrey. “Gezien het feit dat ik nooit enkele symptomen heb gehad, ben ik toen terug naar Spa-Francorchamps gereisd. Kort na het arriveren werd ik geïnformeerd dat de test positief is teruggekomen.”

“Het WEC, Jota en Algarve Pro zijn direct op de hoogte gesteld en ik volgde de veiligheidsprocedures, waaronder een volledige lockdown in mijn hotelkamer. Een tweede test is in Spa uitgevoerd en gaf een soortgelijk resultaat.”

“Ik ben diepbedroefd en het spijt mij tegenover mijn mede-teamgenoten dat ik niet naast hun kan vechten dit weekend. Ik wens ze het allerbeste voor deze race en ik blijf ondertussen de WEC-procedure volgen en hopelijk ben ik terug voor de volgende ronde in de ELMS.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS