Autosport Internationaal Toerwagens • Autonieuws

30e editie InterClassics Maastricht: "Een soort Top 2000 van de oldtimers!”

Uitgegeven door HJ van Keulen • 29 mei 2024 15:22

InterClassics Maastricht 2025! De oldtimerbeurs viert haar 30 jarig jubileum en stelt de bezoeker centraal. Het publiek bepaalt middels twee stemmomenten welke auto’s worden gepresenteerd op de expositie ’30 jaar InterClassics Maastricht’ die van 16 t/m 19 januari 2025 in MECC Maastricht plaatsvindt. De mooiste bezoekersverhalen worden gedeeld bij de auto’s en de meest gekozen auto wordt de nieuwe postercar.

InterClassics 2025

Van donderdag 16 tot en met zondag 19 januari 2025 is MECC Maastricht voor de 30e editie hét internationale trefpunt voor liefhebbers van oldtimers, youngtimers en supercars. InterClassics viert het 30-jarige jubileum samen met haar fans. De organisatie nodigt bezoekers uit om te stemmen op hun favoriete auto’s uit 30 jaar InterClassics Maastricht. In twee stemronden kan men kiezen uit meer dan 100 exclusieve oldtimers en supercars. Aan de hand van deze stemming wordt de auto op de poster bepaald, die speciaal voor deze editie in een Maastrichtse setting is geplaatst. Op de beursvloer krijgt het thema vorm door de mooiste motivaties bij de diverse auto’s te presenteren.

null

De populaire verkoopbeurs voor ‘collectible cars’ en automobilia wordt sinds 2003 omlijst door een thema en heeft in de afgelopen edities tientallen thema’s laten passeren, onder meer: “70 Jaar Ferrari”, “125 jaar Mercedes-Benz”, “Dutch F1 Grand Prix Classics” en vele andere. Middels twee stemmomenten krijgt de bezoeker de regie over de autoselectie, deze zijn afkomstig uit alle voorgaande thema’s. Enkele bijzondere auto’s in de eerste stemronde zijn de Le Mans winnende Jaguar D-Type en Alfa Romeo T33/TT/3 van Jacky Ickx. Aan de liefhebbers van moderne auto’s wordt ook gedacht: onder meer de hyperexclusieve Aston Martin Victor en Bugatti Chiron staan in de shortlist. Over een maand volgt de tweede stemronde. Bovendien wordt aan de hand van beide stemrondes de auto op de poster bepaald. Hierop is de (nog afgedekte) auto ingetekend op het kenmerkende Vrijthof in Maastricht. Na de zomervakantie wordt de definitieve poster mét winnende auto bekendgemaakt.

InterClassics Maastricht 2025

Beursmanager Erik Panis beschrijft het thema als volgt:
“Het succes van 30 jaar InterClassics Maastricht hebben wij te danken aan de bezoekers. Speciaal om de binding met onze achterban te benadrukken is dit thema opgezet. Wij zien het zelf als een bedankje richting hen en hopen dat we door al dat moois een kort moment van keuzestress kunnen veroorzaken. Een soort Top 2000 van de oldtimers!”

Het verhaal maakt de auto
Dat een auto meer is dan een verzameling onderdelen is voor de InterClassics-bezoeker niet nieuw. Daarom dat de organisatie benieuwd is naar de verhalen áchter de auto’s. Bij het invullen van ieders stem wordt gevraagd welke auto specifiek een blijvende indruk op de bezoeker heeft achtergelaten en bovenal: waarom? InterClassics is opzoek naar de mooiste anekdotes, herinneringen en verhalen van die ene speciale auto. De mooiste verhalen worden gedeeld op de expositie ’30 jaar InterClassics Maastricht’. Bovendien maken de leukste inzendingen kans op gratis tickets, rondleidingen én de hoofdprijs: toegang tot de InterClassics Preview Night! Een sterrendiner op de vooravond (15 januari 2025) van InterClassics die plaatsvindt tússen de auto’s van de thema expositie!

InterClassics Maastricht 2025

Vrije keuze: droomauto
Een jubileum draait volgens InterClassics niet enkel om terugblikken. De wereld van de classics- en supercars staat namelijk allerminst stil. Daarom geeft InterClassics iedereen de kans om zijn of haar ultieme droomauto in te sturen. Klassiek, modern, fluisterstil of juist oorverdovend: alles is mogelijk. InterClassics zal haar netwerk van gerenommeerde musea en internationale (privé)collecties raadplegen om de top 3 meest gevraagde auto’s in Maastricht te presenteren. Op die manier zal de organisatie een nooit eerder vertoonde line-up te exposeren.

FIVA lidmaatschap
Om het jubileum kracht bij te zetten heeft InterClassics zich aangesloten bij de FIVA (Fédération Internationale des Véhicules Anciens). Deze non-profit organisatie is in 1966 opgericht om het behoud en de promotie van historische auto’s te bewerkstelligen. De FIVA is tevens een raadgevende partner van UNESCO en vertegenwoordigt het werelderfgoed van de automobielindustrie en de daaraan gerelateerde cultuur.

MECC Maastricht InterClassics Maastricht 2025

InterClassics Maastricht vindt plaats van donderdag 16 tot en met zondag 19 januari 2025 in MECC Maastricht. De klassieke autobeurs trekt traditiegetrouw meer dan 35.000 kopers en liefhebbers. Entreekaarten zijn online met korting te koop: Online prijs volwassenen € 22,00 t.o.v. dagkassa prijs volwassenen € 25,-. Kinderen tot 8 jaar zijn gratis. Kinderen van 8 tot 15 jaar betalen € 12,50 aan de dagkassa. Meer informatie over de beurs is te vinden op de website www.interclassics.events 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS