Autosport Internationiaal Singleseaters • Formule E

25.000 boete voor NIO Formule E-team voor niet voldoen aan Corona-regels

Uitgegeven door Wim Boekel • 23 april 2021 09:39

Het NIO Formule E-team heeft een boete van 25.000 Euro gekregen voor het niet tijdig melden van een positief Covid-19 geval in de aanloop naar de E-Prix van Valencia. In haar bulletin meldt de FIA dat het team een positief geval niet direct gemeld heeft aan de Covid-19 gedelegeerde en geen verklaring heeft afgelegd over mogelijke niet-fitte aanwezigen.

Formule E

De stewards zijn tot de conclusie gekomen dat het eerste contact met de hygiëne raad pas na enkele uren op de hoogte werd gebracht door het team. De renstal heeft hiervoor een boete gekregen van 25.000 euro, waarvan 5.000 euro op donderdag betaald moest zijn. De resterende 20.000 euro wordt opgeschort voor de rest van het seizoen, onder de voorwaarde dat dezelfde overtreding niet nogmaals voorkomt.

De overtreding is in strijd met artikel 4.1 en 4.6 van de internationale sportieve code van de FIA. Artikel 4.10 stelt: “Een ieder die niet voldoet aan de vereisten van de Covid-19 code moet zonder vertraging gemeld worden aan de Covid-19 gedelegeerde.” Waar artikel 6.6 aan toevoegt: “Voor de start van deel twee van het evenement, indien omstandigheden zich voordoen waardoor een deelnemer niet geschikt is om deel 2 van het evenement bij te wonen (hij/zij test bijvoorbeeld positief op het Covid-19 virus, hij/zij begint te lijden aan symptomen van het Covid-19 virus of hij/zij heeft enig nauwe contact gehad met iemand die aan Covid-19 symptomen lijdt), mag de deelnemer zichzelf niet geschikt verklaren om aanwezig te zijn.”

Overigens worden door de Formule E voor alle evenementen PCR-testen uitgevoerd, om de lokale diensten verder niet te belasten.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS