Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

24U van Le Mans: Toyota snelste in eerste vrije training! Japanner stoot Giedo van der Garde van eerste plek in LMP2 + UITSLAG

Uitgegeven door Wim Boekel • 17 september 2020 11:50 • Print artikel

De 24 uur van Le Mans is begonnen, niet zoals gebruikelijk op woensdagavond, maar door de coronacrisis op donderdagochtend. Door de pandemie is het gehele schema teruggebracht naar vier dagen en wordt er zelfs op vrijdag gereden. De eerste vrije training was direct een prooi voor Toyota. Kazuki Nakajima zette de snelste tijd neer, gevolgd door de tweede auto van het team.

Racing Team Nederland pitbox

De Japanner zette een tijd neer van 3.21,656 en was daarmee sneller dan zijn teamgenoot Brendon Hartley. Nakajima was maar liefst drie tienden sneller. Als derde volgde Rebellion Racing, die zomaar met haar afscheidsweekend bezig kan zijn. Gustavo Menezes zette een tijd neer van 3.23,155. De tweede Rebellion die voor het eerste in lange tijd weer in actie kwam, was in handen van Louis Deletraz meer dan twee seconden langzamer.

In de LMP2 werd de snelste tijd neer gezet door Kenta Yamashita in de High Class Racing Oreca. De Japanner verstootte Giedo van der Garde van Racing Team Nederland met een tijd van 3.29,872 van de hoogste positie. Overigens waren het de enige twee coureurs die onder de 3 minuut en 30 seconden uitkwam. Derde snelste was Antonio Felix da Costa net als de twee andere auto’s in Oreca.

De overige Nederlanders waren terug te vinden op de volgende posities: Ho-Pin Tung op plek 5. DragonSpeed met Renger van der Zande op plek 9, gevolgd door het team van Job van Uitert op plek 11. Het damesteam met Beitske Visser reed naar de 17e tijd in het veld van 24 LMP2-auto’s.

Aston Martin Racing zette de tweede snelste tijd neer in de GTE-Pro. De snelste tijd in deze klasse was voor de auto met het nummer 97, met een tijd van 3.53,930, wat een seconde sneller was dan de zusterauto. De derde en vierde tijd was voor AF Corse met haar Ferrari 488 GTE Evo’s. De twee Porsche 911 RSR vielen tegen met een tijd die drie seconden langzamer was. In de GTE-Am zette Ross Gunn de snelste tijd neer in de Aston Martin. Hij zette zelfs de vierde snelste tijd neer van alle GTE-tijden.

Team Project 1 van Jeroen Bleekemolen noteerde de achtste tijd. De andere auto van Team Project 1 van Larry ten Voorde zette de 10e tijd neer. Max van Splunterens team in de Proton Competition Porsche klokte P19.

Klik HIER voor de volledige uitslag van VT1 24U van Le Mans.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS