Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

UPDATE Total 24 Hours of Spa: na zes uur ligt de #88 van het AKKA ASP Team Mercedes-AMG aan de leiding, onderlinge verschillen zijn erg klein!

Uitgegeven door Peter Vader • 24 oktober 2020 21:09 • Print artikel

Felipe Fraga zat aan het stuur van de #88 op het moment dat de race zes uur oud was. Een half uur eerder had de Braziliaan de leiding van de wedstrijd overgenomen, na Andrea Caldarelli (#63 Orange1 FFF Racing Lamborghini) te zijn gepasseerd. Eerder had polesitter Raffaele Marciello de aanvangsfase van de wedstrijd geleid, maar na twee uur wedstrijd verloor de #88 Mercedes-AMG die eerste positie. Door een snelle pitstop bij Orange1 FFF Racing nam Marco Mapelli de leiding, waarna de Italianen elkaar tijdens het derde wedstrijduur op de hielen zaten.

24H Spa 2020 startveld door Eau Rouge

In het vierde wedstrijduur reed Mapelli beetje bij beetje weg van Fraga, die het stuur van de Mercedes-AMG Team AKKA ASP bolide had overgenomen. Michael Christensen lag derde in de #47 KCMG Porsche, amper 0.8 seconde achter de Braziliaan, terwijl Dries Vanthoor (#31 Audi Sport Team WRT) vooraan ook zijn duit in het zakje deed.

Andrea Caldarelli nam nadien de teugels van de #63 Lamborghini in handen, en behield de leiding, vlak voor Kelvin van der Linde in de #31 Audi Sport Team WRT R8. Die situatie bleef onveranderd tot een half uur voor het moment dat een kwart van de wedstrijd was verreden, toen Van der Linden een drive-through aan zijn broek kreeg voor het meermaals overschrijden van track limits. De Zuid-Afrikaan behield nog net een plaatsje in de top 10. Eerder was ook de #47 KCMG Porsche eenzelfde lot beschoren.

24H Spa 2020 Lamborghini

Kort daarna maakte Fraga van het verkeer gebruik om voorbij Caldarelli naar de eerste plaats te schuiven. Die posities bleven behouden tijdens een Full Course Yellow-situatie die startte toen de #26 Sainteloc Racing Audi in Blanchimont de muur opzocht. Na zes uur wedstrijd lag zodoende Patrick Pilet aan het stuur van de #12 GPX Racing Porsche op de derde plaats. De #51 AF Corse Ferrari en de #66 Audi Sport Team Attempto volgden, wat betekende dat na een kwart van de wedstrijd vijf verschillende merken op de eerste vijf posities lagen.

24H Spa 2020 Garage 59 Aston Martin

Pro-Am werd geleid door de #188 Garage 59 Aston Martin, die in de aanvangsfase in handen van Maxime Martin al heel wat terrein wist te winnen. Na rijbeurten van Alexander West en Jonny Adam was het opnieuw de beurt aan Martin, die er voor zorgde dat de wagen op de 19de plaats zijn rondjes reed.

Dat was één positie voor de #78 Barwell Motorsport Lamborghini, die in handen van Patrick Kujala de Silver Cup aanvoerde. De titelverdedigers waren na een drive-through even kort die eerste positie kwijt, maar hadden minder dan een uur na de straf alweer de leiding in de klasse in handen. De Am Cup werd geleid door de #129 Raton Racing Lamborghini met Stefano Costantini aan het stuur, die na een schuiver van #918 Herberth Motorsport Porsche de eerste positie in handen kreeg.

24H Spa Mercedes Nr88 raceleider

Net op het moment dat het zesde wedstrijduur werd afgerond nam de wedstrijd nog een dramatische wending, toen Kelvin van der Linde zich verplicht zag om de #31 Audi Sport Team WRT met aandrijvingsproblemen boven op de Raidillon te parkeren. De zusterwagen – de #32 Belgian Audi Club Team WRT – was eerder al uitgeschakeld na een aanrijding met de #34 Walkenhorst Motorsport BMW. Ook de #55 Attempto Racing Audi en de #19 Orange1 FFF Racing Lamborghini waren al uit de wedstrijd verdwenen. Om 22:10u werd de race hervat.

24H Spa pitstraat

Volg de race live op de website van de Total 24 Hours of Spa, de officiële Facebook-pagina en het GTWorld YouTube-kanaal.

24H Spa positions after six hours

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS