Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

24H Series: Triomf en tragedie voor Herberth Motorsport bij de Hankook 12H MUGELLO

Uitgegeven door Peter Vader • 16 november 2020 13:00 • Print artikel

MUGELLO – Herberth Motorsport heeft bij de Hankook 12H MUGELLO het seizoen 2020 in de 24H SERIES powered by Hankook afgesloten met de derde algehele overwinning van het jaar, maar met nog minder dan een uur te gaan waren de kansen op een dubbel succes verkeken. De Herberth Motorsport-Porsche 911 GT3 R met het startnummer 91 (Ralf Bohn / Daniel Allemann / Robert Renauer) voerde in de ochtend bij de start van het tweede deel van de Hankook 12H MUGELLO 2020 het veld aan, maar moest aanvankelijk in de hectiek van de beginfase de leiding zelfs tegenover de zusterauto (#92, Robert Renauer / Alfred Renauer / Max Edelhof / Vincent Kolb) verdedigen. Toen de posities eenmaal waren ingenomen, kon het team zijn voorsprong wat vergroten, maar gedurende de hele middag was het verschil tussen de beide Porsches op de eerste en de tweede plaats nagenoeg nooit groter dan 60 seconden.

Herbert_Motorsport_Porsche_Nr91_racewinnaar

De kans op het dubbele succes was echter verkeken, toen de Herberth-Porsche met het startnummer 92 met nog minder dan een uur te gaan uitviel met een defecte versnellingsbak. Het oliespoor dat daardoor was ontstaan, was de oorzaak van de laatste van in totaal slechts drie code-60-fases tijdens het evenement. Daarmee stond voor de Herbert-Porsche met het startnummer 91 niets de fel bevochten overwinning bij de Hankook 12H MUGELLO 2020 meer in de weg. Op weg naar de zege had het Beierse team in totaal 334 ronden op het 5,245 kilometer lange Autodromo Internazionale del Mugello afgelegd.

12H Mugello 10_startopstelling

DerCP Racing Mercedes-AMG GT3 Evo (#85, Charles Putman / Charles Espenlaub / Joe Foster / Shane Lewis) sloot een foutloze race met de verdiende tweede plaats af. Daarmee herhaalde het team zijn beste resultaat in de 24H SERIES. Op vrijdag had het Amerikaanse team voor het eerst de algehele pole-position bij de 24H SERIES behaald en bij de herstart reed de Mercedes in dezelfde ronde als de beide Herberth Motorsport-Porsches.

Ondanks enkele kortstondige excursies in bocht 9 behaalde de groene MP Racing-Mercedes-AMG GT3 Evo (#58, Thomas Gostner / David Gostner / Corinna Gostner / Manuela Gostner) met de derde plaats in de thuisrace in Italië zijn eerste algehele podiumplaats in de 24H SERIES.

Mercedes_P3_Gostner_Nr58

De Herberth Motorsport-Porsche met het startnummer 92 haalde weliswaar niet meer de finish, maar had genoeg ronden afgelegd om nog de vijfde plaats in de GT-divisie voor zich op te eisen.

Voor de volledige duur van de Hankook 12H MUGELLO was de strijd om de GT4-klassezege uiterst spannend. Uiteindelijk ging de Team Avia Sorg Rennsport-BMW M4 GT4 (#451, Björn Simon / José Manuel de los Milagros Viñegla / Sergio Paulet Diaz / Philippe Valenza) met de winst aan de haal. Vanwege meerdere ongeplande pitstops in het laatste uur eindigde de PROsport Racing-Aston Martin Vantage AMR GT4 (#401, Nico Verdonck / Rodrigue Gillion / Carrie Schreiner) met vier ronden achterstand. Niettemin werd het Duitse team nog tweede in de klasse.

10_12 Hours Mugello_Mugello_circuit_zonsondergang

Dankzij dit resultaat haalt het Team Avia Sorg Rennsport de de algehele GT-teamtitel in de 24H SERIES Continents binnen, terwijl de behaalde punten voor PROsport Racing genoeg zijn voor het winnen van de algehele GT-teamtitel in de 24H SERIES Europe.

10_12 Hours of Mgello_Mugello_Porsche_achterzijde

De Speed Lover-Porsche 991-II Cup (#978, Eric Mouez / Olivier Dons / Jürgen van Hover) won de 991-klasse voor de EBIMOTORS-Porsche 718 Cayman GT4 CS MR (#473, Alessandro Cutrera / L.M.D.V. / Marco Talarico / Marco Frezza). Voor het Italiaanse team betekende de derde plaats in de GT4-klasse een goed resultaat bij de terugkeer in de 24H SERIES na een afwezigheid van twee jaar.

De RD Signs Racing Team-Lamborghini Huracán Super Trofeo (#720, Audrius Butkevicius / Egidijus Gutaravicius / Arturs Batraks / Martynas Griska) sloot een lastig weekeinde in Mugello af bij de eerste deelname van het team in de serie met een negende plaats in de GT-divisie.

Youtube RaceXpress


Check ook eens ons RaceXpress Youtube-kanaal met leuke video's over auto's, autosport, F1 en karting en abonneer je dan ook gelijk even op ons YouTube-kanaal! We krijgen regelmatig fraaie video's van Formule 1-teams, zoals Red Bull met Max Verstappen en de Formule E aangeleverd, maar maken ook onze eigen content met onder meer interviews met coureurs en autonieuws. Wil je niks missen, klik dan op deze link en volg ons RaceXpress YouTube-kanaal.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS